Julen handlar inte bara om klapparna


Några av oss som bloggar på Youthhood. Vi önskar er alla en God Jul!

Jag fick då äran att skriva ett inlägg på självaste julafton! Tackar tackar, och jag tänkte bara påpeka att jag tycker att julen är rätt så överdriven. Jag menar, visst att det är sjukt mysigt med alla små tomtar och paket som ligger under granen, det är ju trots allt en tradition som alla måste utöva, eller är det verkligen så?

Paketen, det alla vill ha, det man har önskat sig så länge och blivit överlycklig sen när man fått, eller så har man blivit alldeles gråtfärdig över att färgen på tröjan inte var den du tänkte, plus att det absolut inte varit samma dyra märke som just Du önskat dig. Julen handlar om just någonting annat, i alla fall för mig.

Min släkt är relativt stor och vi är många barn i den, och jag vet att jag får dyra presenter. Jag skäms ärligt talat för det. Det finns så många andra som inte har just den ekonomin för att skaffa fram just "det där som man önskat sig så länge”, utan bara varit som en enda stor familj, gemenskapen är det som räknas, att man trivs med varandra.

Jag själv längtar inte alls till julen, jag har tröttnat under de senaste åren på all julstress och att man måste hinna köpa julklappar, städa inför julpyntningen, ja allting har gått mig på nerverna så att jag nästan inte känner igen mig.

Nu sitter jag här och tänker på den gråa julen vi kommer att få, meteorologen på radio skvallrade att det bara kommer att bli en vit jul långt uppe i norr, men det gör ingenting för jag gillar ändå inte snö. Nu låter jag som värsta pessimisten, men en grej som jag vill önska er alla är en riktigt God Jul och ett härligt Gott Nytt 2009!

Tack för att ni tog er tid att läsa våra inlägg från 2008 - jag kan garantera att nästa års inlägg kommer vara minst lika tankspridda och intressanta!


Matilda Thorén

Postat av: Dominique

grrymt! skulle bara på påpeka att jag inte ser sådär crazy ut i verkligheten som jag gör på bilden

2008-12-24 @ 22:27:20

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: