On the radio


Radion på bilden är tillverkad 1934 av Telefunken Marconi och består av glas, trä och metall. Den ägdes av August Flodkvist från Vrena innan den skänktes till Sörmlands museum.

P3, Rix FM, Lugna Favoriter, P2 och läskigt seriösa P1. Är du en sån som tänder till när du hör Gert Fylking dra fredagsfräckisar så är det bara att ratta in 107,7. Om du föredrar Mozarts ljuvatoner så känn dig fri att snurra hjulet till P1, eller kanske P2. Eller du kanske till och med är som jag och känner att P3s fantastiska mix av humor och bra musik passar dig bäst?
 
Vad du än gillar så är kanalen bara en vridning bort. Jag pratar såklart om den finurliga lilla uppfinningen som går under namnet radio. Denna underbara manick är inte bara en magisk humormaskin, den är också en portal till en värld utan begränsningar.


Anade någonsin James Clerk Maxwell när han förutsåg de elektromagnetiska vågornas existens att hans beräkningar skulle leda till att låtar som "Boten Anna", "Ingen sommar utan reagge" och "I'm yours" skulle bli spelade på repeat och vilja få en att krypa ihop i fosterställning varje gång
man klev in i typ en frisörssalong? Eller kunde han förutspå att hans upptäckter skulle bli avgörande för många krig, kärleksförklaringar och skyldig till oräkneliga musikaliska brott?
 
Men nu tipsar vi istället! Har du tråkigt så tycker jag att du ska ratta in P3, eller till och med besöka deras hemsida. Där klickar du in dig på Pang Prego och lyssnar på ett av världens underverk, Centralskolan. Är du mer in the mood för skön musik så lyssnar du på DigiListan, eller kanske P3 Pop, P3 Live eller P3 Soul. Det finns allt för alla, i den magiska radions lilla värld!
 
Radio - när din ipod är urladdad


Klara Lindvall

Postat av: Börje

P1 är faktiskt min favoritkanal, jag lyssnar på P1 varje kväll och jag har ingenting övers till sådana uppkomlingar som P3!!!

2009-01-22 @ 18:02:09

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: