Gula saker: ”En simpel och underhållande lek”



GUUUUUUUUL BIIIIL!!!


Den underbara leken som aldrig tycks sluta. I och för sig tror jag att dem som inte är så insatta stör sig på dem som är.


I alla fall, reglerna är enkla: ser du en gul bil = slå närmsta person och skrik just GUL BIL! Om bilen du slog för inte visar sig vara gul får personen du slog tre straffslag.


Den regeln gäller även om du slår för postbilar, taxibilar, bilar på film eller på bild eller på leksaksbilar. Det sista blev ju inte så lyckat eftersom jag hade en bild på en leksaksbil, men faktum är att Sörmlands museum inte hade några riktiga bilar i sina samlingar, tyvärr.


Om du skulle se en gul bubbla (bilmodell, som Herbie) får du slå två slag, men skriker då istället GUL BUBBLA! Roligt va!?

Leksaksbilen på bilden är från början av 80-talet och tillhörde det parkeringshus Youthhood-bloggarna Matilda Thorén (http://youthhood.blogg.se/2008/december/och-da-vevar-vi-upp-igen-igen-och-igen-1.html#comment) och Emma Vestberg (http://youthhood.blogg.se/2008/december/ibland-onskar-jag-att-man-var-liten-igen.html#comment) skrev om i temat Leksaker



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: