Allting är så underbart med dem omkring oss!


Jag har alltid älskat djur, så länge som jag kan minnas, jag hade till och med en egen ko!


När jag var liten så ville jag ha en hund och det antar jag är alla småbarns dröm, att få en egen hund, den lilla söta valpen som är så busig och kommer växa och bli en urjobbig, jättestor best som dregglar och tuggar sönder dina skor som du köpt för flera hundra. Japp, det är just det här som oftast händer, att folk tröttnar på dem, att folk förlorar kontrollen och börjar skita fullständigt i den pälsberikade individen.


Jag och min far brukar sitta och titta på RSPCA på Animal Planet (kan förövrigt tillägga att det är min favoritkanal) och där får man följa djur som blir illa behandlade på de mest brutala sätt du kan tänka dig! Det är just en andledning till varför jag slutade äta kött och började engagera mig i en grupp emot djurförtryck och därmed dylikt.


I somras så var jag och min pojkvän ute och gick i 6 timmar och klappade kossor, vi blev nästan dödade då jag skulle rädda en utav ungtjurarna att hoppa över räffsen (ni vet det som vi kan gå över, men inte korna). Det slutade med att han råmade och alla korna kom i full kareta emot oss, jag var lycklig över att det var stängsel emellan, trodde jag, det var nämligen ett hål i slutet av hagen som denna ungtjur inte orkat gå runt. Jag kan med lättat hjärta säga att jag är glad att jag inte dödade oss.


Själv har jag blivit tigerfadder och är en av de som ska hjälpa till att rädda de 3500 tigrarna som finns kvar i hela världen utanför fångenskap - gör det du med och känn dig som en hjälte för någonting gott!


Matilda Thorén



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: