Konst: "Behöver inte bara vara en tavla"

När jag var liten, eller yngre så att säga, var jag en konstnärlig liten filur. Jag var mycket intresserad av färg och bild och jag hade alltid med mig ett skissblock om jag åkte någonstans. Det kan man inte tro om mig, då jag har tappat all den kreativa känslan de senaste åren. När jag var liten ville jag göra konst, det var faktiskt en av mina framtidsdrömmar. Min dröm just nu är få tillbaka fantasin.


Detta slog mig när vi letade efter saker att skriva om till detta tema. Jag började genast tänka på när jag var liten och fick massor med beröm över mina fina teckningar, och jag kände att en tavla var inget jag ville välja att skriva om. Då kom jag att tänka på att allt omkring oss är konst, allt har ju trots allt en design av nåt slag. Och så svängde jag förbi denna vas:

Den är inte så värst speciell, den har inget speciellt mönster och det finns säkert tusentals liknande vaser. Men den har en konstnär, Nils Landberg som designade den 1960, och det är det som gör det lite intressant. För jag kommer ihåg att när jag var en liten unge så var jag väldigt fascinerad av en film som hette "Glasblåsarens barn".


Jag kommer ihåg när pappan i filmen blåste sitt eget glas för att livnära sin fattiga familj. Och det fascinerande är att när man blåser glas för hand, så är det inget glas som är sig likt, allt sånt glas är unikt, precis som snöflingor. Det har jag för mig att de nämner i filmen också. Och det är en konst för sig.


Postat av: Elin

jag tyckte den där vasen var jättesnygg!

2009-05-11 @ 11:20:06
URL: http://elinarnehed.blogspot.com
Postat av: Dominique

självklart är den det!

2009-05-12 @ 19:35:58

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: