Ångestframkallande: "Räknemaskin"

Sånt som framkallar ångest i mitt liv är saker som skolan, dagarna efter långa utekvällar, vintern, framtiden och pengar. Det är alltså väldigt stora saker, och för att hantera min ångest så väljer jag att ta så lätt på dem som möjligt.

Att ta lätt på sådana saker i och för sig ingen bra sak alls. Men man kan ju inte säga att ångest är bättre det heller. Men vad ska man egentligen överväga? Ångest är ju någonting som kan sluka en totalt och man ska helst göra sitt bästa för att inte låta den styra ens liv. Så ska man låta skolans fullspäckade schema bryta ned en långsamt för att det är ångestframkallande eller ska man bara ta det lätt på det hela? Ja man väljer ju själv men det bästa är nog att göra det på sitt eget vis.

Pengar, min stora ångestkälla. Nu när jag är på fri fot så väger pengar in i nästan allting jag gör. Och det är det värsta jag vet. Jag skulle vilja vara Elvira Fattigan i Dunderklumpen men det går ju såklart inte. I slutet av varje månad upplever jag en inre skräck att min kommande "inkomst" inte ska räcka till hyra, mat och åtminstone lite självunneri. Såklart så gör den ju alltid det, klart det blir riktigt stramt då och då men jag vet ju att jag alltid klarar mig. Men ångesten finns där ändå. Alltså, att ha ångest över något nån gång eller lite då och då är lika naturligt som att man har fötter... eller nånting.



Här är en räknemaskin från 1940, som tur var så kan jag använda min miniräknare på mobilen om jag behöver räkna ut någonting. Men ja, kan tänka mig att denna kan ha används i en affär eller något liknande i mitten av 1900-talet.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: