Fulhet: "Narcissist eller inte"

Idag lever många av oss med en släng narcissism, ett psykiskt fall som innebär att vi är förälskade i oss själva på olika vis. Som att beundra sin egen självbild en aning för mycket och se oerhört positivt på sig själv. Att helt enkelt vara egenkär. Jag tror att de flesta av oss lider av en liten släng narcissism, men det finns också de som lider av motsatsen.

Spegeln är någonting som ofta förknippas med narcissism. Att man kan stå framför spegeln och beundra sin spegelbild i timmar, finslipa sina positiva egenskaper och ge sig själv en ego-boost. Men de finns de som hellre undviker det in i det sista.

S
pegeln kan spegla både skönhet och fulhet, men detta är ju inte spegelns fel, det är ju såklart synen på sig själv som avgör hur man känner sig när man kommer i kontakt med sin egen spegelbild.

Och såklart så tycker jag att alla ska ha en bra syn på sig själva. Ingen ska behöva känna att det är fulheten de ser när de tittar sig i spegeln. Att alla ska känna sig vackra och en släng av självförälskelse är aldrig fel om det inte går över gränsen. Så därför tycker jag att alla ska äga en spegel, helst en stor och vacker spegel, som man kan använda sig av för att öka självkänslan. Kanske skulle man kunna använda sig av en vacker Gustaviansk spegel från 1920-talet som denna:



Jag skulle inte ha något emot att ha den hängandes i min hall, jag skulle nog spegla mig lite extra till och med.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: