Fräscht: "Ofräscht"



Egentligen. Finns det något värre än för gammal mat? Just mögel som är en följd av något som passerat bäst före gränsen är en av mina fobier. Klumpig mjölk är inte heller en direkt höjdare. Men just mögel, fy fan.

Jag har en personlig historia om då jag bodde på Väster här i stan, då jag kom hem från skolan en dag och skulle ta en limpmacka. Jag trodde att jag bara såg fel eftersom det var en ganska solig dag ute, så då kan man ju se lite fel på färger när man väl kommer in.

Jag tyckte ändå att de såg lite grågröna ut, men funderade inte mer på det utan plockade fram mackorna, smör och ost. När jag väl gjort i ordning mackorna och skulle ta första tuggan kände jag den sunkiga lukten och hann som tur ändra åsikt. Asså det var riktigt ofräscht.

När det gäller burken så vet jag faktiskt inte hur gammal den är, och faktum är att jag inte tror att jag vill veta. Matföremål på museum kan ju inte vara annat än för gamla. Dessutom känns ju själva produkten, även om den nu skulle varit innan bäst före datumet rejält oaptitlig. Jag skulle inte bry mig om det på burken står att den är extra fin, jag skulle aldrig äta ostron-ansjovis. Det låter nästan värre än mögliga limpmackor.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: