Tema resor: Resa för att se




Att resa är något som jag gillar, men trots det, något jag inte gör så ofta. När jag väl kommer iväg så är det inte för att åka på solsemester i en vecka och spendera all min tid på en sandstrand. Nej, jag föredrar att åka till ett ställe där det finns något att se, något att uppleva och ett ställe som intresserar mig. Jag har ju som sagt inte varit på så många olika ställen, min första flygresa var till Rom för 5 år sen och där finns det verkligen mycket att se. Jag har också varit i Åbo, i Finland, två gånger, varav en av dem var för att gå på ett bröllop. Den mest minnesvärda resan jag har gjort var till Polen som jag åkte till nu i oktober med skolklassen. Där fanns det verkligen mycket att uppleva och ta till sig.

Mitt favoritresmål är än så länge London. Där jag nu har varit två gånger, men betydligt fler besök ska det bli. Det är också här veckans föremål har sin plats, då jag har valt att fota en enkel, rund, metall bricka med den brittiska flaggan som motiv. Brickans givare var Roger Alderstrand och föremålet tillhör den stora samlingen Eskilstunahemmet.

Jag har aldrig varit någon riktig storstadstjej, men det är någonting speciellt med London som gör staden mysig och hemtrevlig. I alla fall vissa delar av staden. Jag gillar verkligen nästan allting brittiskt och jag ville åka till London långt före första gången jag faktiskt gjorde det för ett par år sedan. Enligt mig har London det mesta. Det finns stora parker, torg, museer och teatrar. Det finns sevärdheter och fina, typiskt brittiska hus som jag alltid velat bo i. Det finns områden med stora gator, hus och affärer. Alltid nära till hands finns också mindre gator som går huller om buller fulla med restauranger, småbutiker och musik- och second hand-butiker. Det finns också tillgång till i princip vad som helst, vare sig det är kläder, skivor eller Harry Potter saker.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: