Tema kärlek: I form av en flaska





Kärlek kan vara en hel del saker, men för de flesta är kärlek något mellan två personer. Min kärlek går till en kall sockerdricka på en väldigt varm sommardag. Det finns ingen information om just denna flaska som en gång i tiden innehöll sockerdricka, men det finns information om den man som en gång drack upp sockerdrickan!

Hans namn var Carl Henrik Forsman som föddes 1873. Han var en guldsmed och hade sin lilla verkstad på Västra Storgatan 2 i Nyköping. I hans verkstad hittade man mycket saker. Bland annat den där sockerdrickan men även många redskap som använts av guldsmeder före honom. Hans far var också smed och arbetade där innan. Det var när Carl Henriks verkstad lades ned på 1950-talet som man skänkte firmans siste innehavares inventarier till Sörmlands museum.

Kanske Carl Henrik också hade en kärlek till sockerdricka en varm sommardag i hans verkstad? Han kanske förstår vad jag menar med den kärleken. När man svalkar sig med sin favoritdryck och bara älskar livet i just den stunden. När man älskar livet i just den stunden så är det kärlek enligt mig.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: