Tema kärlek: Till personer man aldrig träffat.




Okej, dags att skriva en text om det största och viktigaste i livet, det som flest sånger, böcker och filmer handlar om, det som kallas kärlek. Och dessutom koppla denna underbara känsla till Elvis Presley, Rita Hayworth, Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Brigitte Bardot och Elizabeth Taylor som finns på bild ovan. De är alla stjärnor och illustrerade på dessa filmstjärnekort som kommer från Roger Alderstrands barndomshem i Eskilstuna. (Även brickan i svart och blommor kommer från Eskilstunahemmet)
Roger Alderstrandberättar:
”Filmstjärnor samlades i buntar, byttes och diskuterades. Högen är urgallrad nu, men de som är kvar är prydligt ordnade enligt alfabetet.”

Kopplingen mellan dessa fabulösa människor och min egen upplevelse av kärlek är ganska enkel.
Jag blir kär i allt jag gillar.
Om jag gillar ett band är jag troligtvis kär i antingen sångarens raspiga röst och intensiva blick eller gitarristens energiska kroppsspråk.
Om jag uppskattar en film hittar jag minst en person att helt kära ner mig i och beundra hur orden låter perfekt i just dennes mun. Så blir jag förälskad i varje detalj av filmen från soundtrack till kameravinkel till de där minimala detaljerna som gardinernas mönster eller lampornas modell. Jag blir så till mig av filmens fullkomlighet att jag genast måste uttrycka detta det för någon, det är då jag springer till mamma i köket och citerar något knäppt som hon sällan förstår storheten i. Jag anklagar henne inte, man måste uppleva helheten. Och vem kan på riktigt beskriva kärlek med bara ord?

Otaliga människor har vart kära i filmstjärnorna och artisterna ovan.
De var vackra, hade den perfekta farliga rösten, en helschysst hylla, glamour som ingen annan, ett utmärkt förtrollande kroppsspråk eller något annat som bara just betraktaren såg i sin älskade.

Vem kan tappa hoppet på kärleken när den hela tiden finns där i en hög välsorterade filmstjärnekort eller sista scenen i favoritfilmen?
Och vem kan förneka kärleken när Audrey Hepburn spelar den med sådan övertygelse?
Nej juste jag trodde väl det!

Ut och bli nyförälskade i allt ni ser nu.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: