Mitt blandband:topp 5




1. Angels Wings – Social Distortion 
Första gången jag såg Social Distortion var jag 14 år och de var grymma! Jag började lyssna på dem några månader innan jag såg dem och efter konserten var jag helt såld. Så charmiga, goa och grymma låtar. Ta vilken låt som helst av Social D och den är otroligt bra, just Angels Wings (akustiskt version) är lite, liiiite bättre än de andra. Jag gillar texten och musiken i den. Det finns inte ett ont ord om Mike Ness (lead singer) eller de andra i bandet!

2. The Road – Frank Turner
Efter att Mike Ness (läs ovan) rekommenderade Frank Turner i en artikel började jag lyssna på honom och ångrar mig inte en sekund. Jag blir glad av musiken och The Road är en av de bästa han gjort. Sätt på högsta volym och sjung med, jag lovar att du blir på bra humör!
 
3. The River – Bruce Springsteen
Lyssna på den här Bruce Springsteen & The E Street Band – The River - Live och jag kan nästan lova att du kommer gilla den. Bästa låten Bruce har gjort och den blir inte sämre av att han berättar om den - vad den handlar om, hur han var den han var och vad den betyder för honom. Jag älskar när artisterna berättar om låtarna, det känns lite personligare och låten växer otroligt för mig.

4. Sju sorger – Veronica Maggio
Sista konserten på Gröna lund 2011 var Veronica Maggio där. Det var sjukt bra väder och Veronica levererade,. Dessutom avslutades konserten med fyrverkerier. Det var en grym konsert och jag ångrar inte en sekund att jag åkte dit, lite spontant. Vilken energi människan har, wow! Sju Sorger är för mig den bästa låten efter att Veronica, precis som Bruce, berättade om den. Att låten handlar om en gammal vän hon hade som hon såg på en tågstation, men var för feg för att gå fram och prata med.

5. Utan dina andetag – Kent
Jag fastnade för Kent så sent som för någon månad sen. De har gjort både konstiga och bra låtar. Utan dina andetag är självklart en av de bästa de gjort. Så bra text och ja..., den är helt enkelt grym!

Bilden visar en trattgrammofon ifrån 1930. Den är både snygg och cool, och skulle gärna få spela mina (om jag hade några sådana…) skivor.



Postat av: Karin

Älskar Bruce och The River! Den ska spelas högt och funkar till vilket humör som helst.



Utan dina andetag kom när jag gick på gymnasiet, jag kunde knappt tro mina öron, kan man verkligen göra så vacker musik!? Nu har den blivit vanlig på bröllop har jag märkt, vilket jag kan förstå. Det är en vacker text.

2012-02-06 @ 08:58:30

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: