Om jag fick bestämma: skulle jag rensa luften




Att människor kontaminerar luften med ofantligt mycket koldioxid är ett problem. Vi människor tar upp ton med fossila bränslen som innehåller flera hundra år gammalt kol, som sedan bildar koldioxid när vi förbränner de fossila bränslena för att skapa elektricitet. Det är meningen att kolet som är begravt ska stanna i marken och inte tas upp. Kretsloppet som koldioxiden rubbas för att vi ökar mängden koldioxid.

En ökad mängd av koldioxid i atmosfären kommer att ge förödande konsekvenser. Att det är varmt i Afrika och Australien är fakta som man idag vet om, men om koldioxiden ökar så kommer den globala växthuseffekten att öka och det kommer att ge ännu högre temperaturer i bland annat just där. Detta kan leda till att kontinenterna blir obebodda då man inte kommer att kunna leva i den värmen.

Leksaksbilen symboliserar koldioxidutsläppen från bilar, inte bara de utsläpp när man kör bilen, men även tillverkningen av bilen. Även denna 190 mm långa leksaksbilen har sitt koldioxidutsläpp när den tillverkades.

Om jag fick bestämma så skulle jag få alla människor att använda "miljövänlig" el, såsom vind-, sol- eller vattenkraft. Om det skulle gå skulle det vara härligt om man kunde rensa luften på koldioxid. Inte allt, eftersom växter behöver koldioxid, men en hel del som inte behövs.

Om min order skulle gå igenom så skulle planeten hålla mycket längre och vara tillgänglig för organismer i framtiden, även liv idag skulle räddas om planetens temperatur inte stiger.

Tänk på att planeten inte bara tillhör oss människor men även mer än 1.700.000 andra arter och att vi måste ta hänsyn till det och inte förstöra vårt gemensamma hem.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: