Fotografi: 100 år istället för 17 år, 2012?



För det första, svartvita bilder är sjukt fint! Hade jag levt på 1930-talet hade jag nog inte uppskattat de svartvita bilderna, men idag tycker jag de är underskattade, framförallt av mig själv.

Nu till bilden jag valt, om jag pratar/ser/hör något från tidigare årtal önskar jag lite att jag levt då. Typ när farfar och farmor var små, stackars farfar hade inget kylskåp och toalett ute på gården men wow att få uppleva det idag! Vilken upplevelse, vore både "roligt" (för att få känna hur de hade det) och lärorikt då vi i dagens samhälle har typ...allt?

En dag hade nog räckt för mig för att förstå hur bra vi har det idag. Men de som är född på t.ex. 20-talet och lever idag måste tycka utvecklingen av allt gått fort och oväntat? Jag menar, vem kunde år 1930 tänka sig all teknik osv. som finns idag, endast 80 år senare.

Ibland skulle jag vilja vara född på 30-talet... För att ha varit med om allt och upplevt den otroliga utvecklingen från inget kylskåp till flera hundra tals olika modeller och märken av kylskåp, iPad 1 2 och snart 3, mobiltelefoner, diskmaskin, färgtv (!),ja allt helt enkelt.

Bilden är från 30-talet och dessa kvinnor är på OS i Berlin. De har fina klänningar och fina frisyrer, samtidigt som de ser roade ut över att vara på OS. Vet inte om jag skulle vara road av det idag, men för 80 år sen hade jag nog uppskattat det.

Ibland vill jag vara äldre. Typ 100 eller så...





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: