Hemma hos mig: Hur gick det sen?* (the indie version)

Bild hemifrån Rebecca Bäck


Välkommen till min bokhylla, på tredje hyllan finns denna.
Detta är en skapelse av Sara Österholm.
Hon är en ung kvinna som skapar underbart finurliga saker och denna är skapad till Conor Oberst ära som en gåva till mig och Lina Westlund under julen 2009.
På raspen får allt plats och jag tror att denna skulle vara varmt välkommen till samlingarna om jag hade vela lämna den ifrån mig.

Julen 2009 gick bästa kompisgänget Lina, Sara och Rebecca på Tomtaklintskolan i 9C.
De var femton, med femtonårsångest och småstadsförakt.
Bäst var tillvaron i Linas säng med sån där musik som ingen utav de andra i skolan lyssnade på. (Alla andra i skolan var dumma i huvudet, men vi hade absolut inte fördomar om någon.)

Bright eyes var ett av våra favoritband, med Conor Oberst som sångare.
Och detta är en scrapbook till hans ära.
Conor själv är skapad som en klippdocka med tillhörande garderob och i boken får man följa hans resa genom sidorna, och genom hans skruvade drömmar.
Det var under firandet av jul som Sara gav oss boken. Då framförde hon också en stämningsskapande sång av bandet, som tyvärr inte finns inspelat, men lyssna på originalet!

Landlocked blues - Bright eyes

Lägg märke till:
1. Hur lik han är min klippdocka.
2. Hans ryckiga kroppsspråk.
3. Hans ångest.

* en muminbok av Tove Jansson som har hål genom sidorna där man kan se till nästa blad. Denna är skapad med samma princip.

 



Denna vecka har bloggarna i Youthhood valt ett föremål från sitt eget privata föremålsmagasin, hemma hos sig själv. Vad har bloggarna själva för gömda skatter på sin kammare? För visst är det så att alla föremål kan vara en skatt, det är människan bakom, han eller hon som berättar historien, som avgör föremålets värde!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: