Mordvapen: Ett barslagsmål

 
 
Året var 1810, en kylig vinternatt då några män satt på en sylta i Solbacken. En utav männen var väldigt ledsen för han hade fått reda på att hans yngsta dotter egentligen inte var hans dotter, utan någon annans! Detta betydde alltså att modern hade förökat sig med en annan man. När den förstnämnde mannen tänkte på detta fylldes han med ilska och sorg. Mannen och modern hade nämligen fyra barn till och hade varit mycket förälskade i varandra i en väldigt lång tid och nu skulle det ta slut. Han tittade ner i bardisken och såg sina egna tårar droppa ner på trät, han fick en hård dunk i ryggen och såg sedan en annan man sätta sig bredvid honom med ett leende på läpparna.

- Ryck öpp dig fö faen, häe ta en öl!

Mannen bjöd den sorgsna mannen på ett bukstopp som var dekorerad med fräcklat motiv på buken och ett krönt spegelmonogram omgivet av två lejon och började sedan berätta en historia.

- Ja fick reda påe en sak idaeg... Började han medan den sorgsna mannen stirrade på bukstoppet som hade en dubbelsvängd hänkel med ett tumgrepp som avslutades med band med modifierd halvplym.

- Frugan som ja träffade för några månader sen har fött ett barn, min dottar! Olyckligt är dock att frugan tillhör en annen man.

Den sorgsna mannen slutade plötsligt gråta och insåg då vem som satt bredvid honom. Han tog ett stadigt grepp om bukstoppets dubbelsvängda hänkel och slog mannen som satt bredvid honom hårt. Den mannen vaknade aldrig igen och den sorgsna mannen fick sin hämnd.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: