Något att hänga i julgranen: bokstavligt och bildligt

 
 

Det är ju ett talesätt. ”Något att hänga i julgranen”. Man brukar ju säga så om någonting som inte är värt att hänga i julgranen. Med andra ord, något som inte är tillräckligt bra. Men vet ni något som faktiskt är något att hänga i julgranen? Bokstavligt och bildligt – Julen.

På bilden ser nu 11 stycken små tomtar som är gjorda av kottar och har huvuden av flörtkulor, röda filt luvor samt hår och skägg gjorda av en päslbit. Dessa söta små tomtar gavs in av Roger Alderstrand. Jag kommer ihåg när jag var liten och vi fick jul-pyssla i skolan, då gjorde vi likande tomtar som dessa. Kommer ihåg hur roligt jag tyckte det var och hur nöjd jag alltid vart för att mamma alltid blev lika glad när jag kom hem med en tomte med luvan på sne. Dessa går perfekt att hänga i julgranen, hänger och dinglar så fint bland barren. Jag har och kommer nog alltid älska julen. Det är så otroligt mysigt, tiden innan är ju bland det bästa. Adventsfikor, snön, julklappshandling och självklart chokladkalendern man får äta varje dag. Julen är årets mysigaste tid, så är det bara. Julmat är bland det godaste man kan äta och första smaken av julmust toppar nog listan. Allt bakande av lussebullar och pepparkakor, trots att man mest äter upp degen när mamma inte tittar på, men i alla fall.

Jag älskar julen. Älskar att ge bort julklappar och framförallt att få julklappar, såklart. Men själva stämningen är nog det allra bästa, det är något att hänga i julgranen.


 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: