Miljömedvetenhet: Hur miljömedveten är man?


När jag tänker efter så är jag en ganska miljömedveten människa utan att jag tänker på det. Jag åker mer buss än bil och jag går och cyklar så ofta jag kan, vi soppsorterar hemma, vi använder ofta vattenkokare istället för att koka upp vattnet, jag är väldigt noga med att stänga av stand-by-knappen och jag släcker nästan alltid efter mig. Dock finns det ju så mycket mer man egentligen kan göra, men som man inte tänker på i vardagen. Jag tror det handlar om att få något till en rutin.

 

Det är väl självklart att det är jobbigt att cykla till jobbet de fem första gångerna du gör det, men efter två veckor känns det som att du inte gjort annat. Så är det när det kommer till precis allting egentligen. Det är jobbigt och tråkigt i början, men efter två-tre veckor så har det blivit en rutin. Tidigare var jag väldigt lat när det kom till att släcka lampor och stänga av stand-by-knappar. Nu gör jag det jämt, för att jag gjort det till en rutin.

 

Så när det handlar om just miljömedvetenhet är det superenkelt att förändra sig. Och om det handlar om något så enkelt som att släcka lampan efter sig, så tror jag verkligen alla kan ändra på sig. Och att sedan röra på sig mer istället för att åka dit man ska, köpa KRAV-märkt mat, soppsortera eller att inte slänga skärp i naturen, är väl ingen match någonstans, så länge man gör det så pass länge att det blir en rutin. Något normalt, som alltid sker i vardagen.

 

Dessa dricksglas av brunt glas tillverkades av Duralex och om dessa glas någon gång skulle behöva slängas hoppas jag alla vet att de soppsorteras som färgat glas. Tycker alla borde göra någonting nytt gällande miljön, och förvandla det till en rutin så bidrar vi alla till att förbättra jorden ytterligare.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: