Sociala medier: ”En uppklädd sida”




När du besöker sociala medier som Feacebook eller Instagram, möts du direkt av snygga redigerade bilder och smarta kommentarer. En profil är fylld med information om personen: ålder, jobb, utbildning, stad, kön, favorit film eller till och med relationsstatus. Allt du behöver veta om någon kan du hitta på personens profil.


Det är också en utmärkt plats för att ta kontakt med nya människor. Många relationer börjar via sociala medier. Vi har alltså skapat en mötesplats där människor visar upp sina bästa sidor för varandra och för stimulerande konversationer på flera mils avstånd.


Känns det lite falskt? Som om du inte får ta del av den riktiga personen, utan bara den noggrant tillfixade varianten? Ja kanske är det endast den fina ytan vi får ta del av på Facebook eller Instagram. Men var det inte likadant förr? När människor av de högre klasserna skulle träffas förr i tiden var det på dansgolvet det skedde. På balen var alla tjejer hårt sminkade och ordentligt uppklädda i vackra klänningar, som den vinröda sammets klänning på bilden. Klänningen är tillverkad 1895 och har antagligen fått uppleva många danser där unga kvinnor och män mött varandra för första gången.  Trevande samtal om ditten och datten, där båda parterna försöker framstå som både roliga, smarta och charmerande. De är uppklädda och visar stolt upp sina bästa sidor. För visst är det så att oavsett om det är på internet eller på dansgolvet, så har vi en tendens att ta fram det bästa hos oss själva och lämna det andra hemma.  ”En uppklädd sida. ”

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: