Tv-serietips: Scrubs

 

 Trött och uttråkad? Då är tv-serien din bästa vän. Jag har vandrat genom livet tillsammans med serien Scrubs. Scrubs har funnits där för mig när jag har haft det jobbigt och när jag mått bättre än någonsin. En pålitlig följeslagare att både gråta och skratta med. De åtta boxarna (inköpta med månadspengen)står prydligt i min bokhylla bredvid soffan där mycket av konsumtionen har skett.

Soffan du ser på bilden har åtta ben och är cirka 3,5 m lång. Det skulle alltså rymmas flera serieälskare i soffan en lördag kväll. Tillverkningsåret på soffan är okänt men vi vet att soffan har reparerats och renoverats några gånger. Museet köpt in soffan av Gustav Nyman och nu står den i arkivet.

Jag undrar hur många timmar jag spenderat i min soffa medan jag kollat på Scrubs, för många antagligen.  Jag har blivit mycket förtjust i karaktärerna på sjukhuset Sacred Heart. Huvudpersonen i serien heter JD (John Dorian) och var i seriens början en ny ung läkare. Vi får följa hans utveckling och hans liv på sjukhuset tillsammans med den övriga sjukhuspersonalen och patienterna. Det är en komediserie som kommer få dig att både skratta och gråta i samma avsnitt. Förutom att serien har vunnit pris för att vara den mest verklighetstrogna sjukhusserien har den även uppmärksammats för sin ambitiösa musik sättning. Jag kan inte riktigt förklara vad det är som gör Scrubs till världens bästa serie så ni får helt enkelt ta och kolla själva.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: