Tv-serietips: Sherlock

 

Denna dolkslida förvärvades av muséet år 1924. Både föremålet självt och åldern på det för oavkortat tankarna till Sherlock Holmes och det är som taget ur ett av hans fall. Denna mytiske detektiv har sedan slutet på 1800-talet fängslat läsare, lyssnare och tittare världen över. De flesta av de otaliga versionerna av Sherlock Holmes utspelar sig under originalets tid, det vil säga kring sekelskiftet artonhundratal till nittonhundratal. I en del versioner har friheter dock tagits. Detta är vad som gjorts i den BBC producerade versionen Sherlock som utspelar sig i nutid.

 

I Sherlock spelas titelkaraktären av Benedict Cumberbatch och hans kompanjon Dr John Watson av Martin Freeman. Fantaster av Conan Doyles originalberättelser har hyllat serien för att den följer förlagan väldigt precist, och nyvunna fantaster har fängslats av de färgrika karaktärerna och deras relationer, tillsammans med de förbryllande fallen.

 

Det har hittills gjorts tre säsonger, varav varje säsong består av tre 90 minuters avsnitt. Avsnitten baseras på originalberättelser och är mer eller mindre fristående, men varje säsong har en större historia som sträcker sig över alla tre avsnitt och som slutar i ett nagelbitande klimax.

 

Serien är fantastisk och passar hela familjen (även om den kan vara lite otäck för de minsta). Den har något för alla – den är en kompott av spänning, action, humor, romantik och givetvis svåra gåtor. Serien har fått fler och fler tittare för varje säsong. Alla lockas av de traditionella historierna med den oemotståndliga twisten att de utspelar sig i det moderna London med höghus och taxibilar.

 

Vad du än gör, missa inte denna serie! Dessutom kan du se alla tre säsongerna i sträck, något vi som sett dem tidigare inte kunnat göra. Och att slippa vänta på upplösningen av cliffhangern i slutet av säsong två i två år kommer du vara tacksam över. Tro mig!

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: