En person från förr: Maj-Britt Alvarsson

 
 

 

1934 är denne dam född, hon som skänkt många mycket fina klänningar till Sörmlands Museum. Dessa hade turen att komma hit tack vare många händelser, varav alla är beroende av varandra.

 

Det började med några ungdomar från frälsningarmén som Maj-Britt träffade i England. Detta var i början av 50-talet och hennes dåvarande bostadsort men efter att ha träffat dessa ungdomar flyttade hon till Nyköping, det var nämligen där de bodde och det var får dem angeläget att ragga några fler ungdomar till frälsningsarmén. Bostad hjälptes hon till och med hitta av en av pojkarna. Hon blev inneboende hos en familj och kunde sedan arbeta i kassan hos en rörfirma.

 

Bernt Alvarsson blev den lycklige som sedan fick gifta sig Maj-Britt. Bernt bodde i Oxelösund och samma år som deras första son föddes, 1967, byggde de även en villa i Oxelösund. Maj-Britt började nu arbeta både i Oxelösund och Nyköping och 1970 fick de även en dotter tillsammans.

 

För en del av pengarna från jobben inhandlade Maj-Britt många fina klänningar och vi närmar oss nu till uppdagandet av historien. Kläderna inhandlades för det mesta på Willsons i Nyköping eller Dahlins damekipering i Oxelösund, köpen var nog säkert med var varsamhet.

 

2005 fanns en 70-tals husvagn placerad i Oxelösund. Denna husvagn tillhörde Sörmlands Museum och i den fanns många olika föremål som skänkts till muséet. Det fanns mycket men inte allt, till en början. Ont om klädesplagg var det och det upptäckte Maj-Britt som då kunde lämna lite klänningar vilket har lett att de nu finns här och går att se på utställningar.

 

Klänningen på bilden är tillverkad 1969 och är gjord av det stickade materialet crimplene. Klänningen är något utsvängd och den användes under tiden som Maj-Britt väntade sin dotter. 

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: