Tips: Handla second hand



Du vet den där känslan när du kommer till skolan i det nyinköpta plagget, kanske en tröja, som du var så ivrig över att ta på dig på morgonen. Känslan som du får när den första personen du möter i skolan har på sig en precis likadan tröja. Det är en väldigt irriterande upplevelse men det finns en magisk lösning. Den kallas second hand.

 

Förutom att second hand kläder ger dig en unik och snyggstil är det också väldigt billigt. Som de flesta unga lever jag på studiebidraget och har inte så mycket pengar över i slutet av månaden. Då är det toppen att kunna fynda snygga kvalitets kläder för låga priser.

 

Den söta handväskan på bilden liknar handväskor som går att hitta i second hand affärer. Just den här väskan är dock lite äldre, den är tillverkad 1860 och har skänkts till museet av Elof Carlsson från Nyköping. Dyker du upp på skolan med en väska som denna på axeln, kan du vara säker på att du får behålla din entusiasm över fyndet.

 

Second hand och loppisar har en häftig grundtanke som är guld värd ur ett miljöperspektiv. ”Den enes skräp den andres skatt.” Hur fantastiskt är det inte att kunna återanvända en snygg jacka för 150kr istället för att köpa en ny för flera hundra? Vi lever i ett samhälle där konsumtion lämnar ekologiska fotavtryck på vår jord. Tillsammans bär vi ett ansvar för att förändra vår ohållbara livsstil. Och om en av dessa förändringar är att handla lite mindre nytt och istället handla billiga och unika begagnade prylar så är det ingen uppoffring för mig.

 

Här kommer tips på bra second hand affärer i Sörmland som dessutom driver någon form av välgörenhet:

 

Flen: Antik & Second hand

 

Eskilstuna: KFUM öppna hjärtat

 

Eskilstuna Myrona

 

Nyköping: Öppen Hand

 

Nyköping: Kupan- Röda Korsets Loppis

 

Mitt sista tips är en internetsajt som heter vintagekartan.se där kan du hitta grymma second hand butiker och loppisar i hela landet.

 

 
 

Postat av: Anna Hedtjärn Wester

Instämmer! Seconhand-butikerna har ett mer varierat men samtidigt begränsat utbud. På något sätt lämnar det större utrymme för den egna kreativiteten och det är kul!

/ Anna

2014-02-11 @ 11:23:38

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: