Yrke som borde finnas: Professionell önskeuppfyllare


 

Stiftelsen MinStoraDag hjälper svårt sjuka barn förverkliga sina önskedrömmar. Det är en idé som jag tycker är otroligt fin, att genom att uppfylla barnens drömmar sprida lite glädje och hopp där det verkligen kan behövas. Att hålla drömmarna i liv, få de sjuka barnen att sluta tänka att bara för att de är sjuka så är det dags att ge upp allt vad drömmar heter.

 

Det är lite så jag tänker när jag säger att yrket ’professionell önskeuppfyllare’ borde existera.

 

Likt Aladdin har sin goda vän Anden borde du, jag och vi ha den professionella önskeupfyllaren i vår värld. Jag kan nog inte komma på ett yrke som kan sprida mer glädje än detta – släng er i väggen clowner, coulrofobin är er fiende – för det är inte bara personen som får sin önskan uppfylld som blir glad, även den som arbetar som önskeuppfyllare måste ju smittas av glädjen han eller hon sprider!

 

Nu är det ju tyvärr så att magiska lampor likt den Aladdin hade i sin ägo inte verkar existera i vårt universum. Jag hittade en tekanna inne i föremålsarkivet som var så lik Aladdins lampa att jag kunde svära på att den skulle ha en magisk önskeuppfyllande ande i sitt inre. Tyvärr visade det sig att mina gnuggningar var förgäves, någon ande svarade inte på mitt kall. Det var bara en helt vanlig icke-magisk tekanna av tenn från 1700-talet.

 

 

 

Postat av: Margareta Dahl - seniorbloggare

En sådan bra idé på yrke! Det skulle jag vilja ha!
Trevligt inlägg.

Margareta Dahl - seniorbloggare

2014-02-27 @ 11:28:52

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: