Det våras för film: maleficent

 
 

Sagans andra sida.

 

Det är väl ungefär så man skulle kunna beskriva Disneys kommande film Maleficent. För en elak, ful och otäck typ är ofta elak, ful och otäck av en anledning; bakom varje sagas skurk finns det en annan berättelse.

 

I det här fallet är det tal om skurken i Disneyklassikern Törnrosa; Maleficent.

 

Jag har något att erkänna för er, jag har en viss svaghet för karaktärer som kan klassificeras som berättelsens skurk. Självklart hejar jag på sagans protagonist, men jag känner att jag ändå kan sympatisera med skurken. Oftast får man dock veta alltför lite om dessa skurkar för att kunna hysa dem något uns av sympati. Det är därför jag kan tänka mig att den här filmen är perfekt för mig. För jag vill veta deras berättelse; jag vill veta vad det är som har format dem till de personer som de är i sagan. Och i Maleficent får vi möjligheten att veta mer om den onda fé som blir så upprörd över att hon inte blir inbjuden till prinsessan Auroras dop att hon lägger en förbannelse över den unga tronarvingen.

 

Och en film med Angelina Jolie som huvudrollsinnehavaren kan väl inte misslyckas, hennes namn är trots allt välkänt av en anledning; hon är bra på det hon gör.

 

Maleficent har en lång svart klädnad och svarta horn på huvudet, hela hon är egentligen svart (med några inslag av lilla i den tecknade filmen) – inte helt förvånande då hon trots allt är en Disneyskurk. Någon som också är svart med några spetsiga saker på huvudet är den här skulpturen föreställande Frihetsgudinnan av Lars Hillersberg. Skulpturen, som i somras var med i utställningen ”Lars Hillersberg – Entreprenör och provokatör” på Kulturhuset i Stockholm, tillkom som en protest i samband med terrorattackerna i USA den 11 september 2001. Och så väl Lars Hillersbergs Frihetsgudinna som Maleficent har förmågan att få de kringstående att känna sig väldigtsmå, oavsett deras kroppslängd.

 

Maleficent har biopremiär den 30 maj.

 

För att se trailern till filmen kan ni klicka här.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: