Det våras för film: sol och skratt

 

 

 Film, film, film, människans bästa vän.  Vi har en efterlängtad vår framför oss fylld med sol, blommor och fågelkvitter.  Människor har redan börjat vallfärda ut i solen för att suga åt sig lite bvitamin.  Men emellan alla vårpromenader och timmar i solstolen kan en bra film vara guldvärd.

 Våren har redan bjudit på sevärda filmer som The Monuments Men med George ClooneyMatt DamonBill Murray  och den skruvad komedin The Wolf of Wall Street med  Leonardo DiCaprioJonah Hill. Båda filmerna är baserade på sannahistorier vilket är minst sagt svårt att tro när man ser de 180 skrattfyllda minuterna Martin Scorseses har regiserat i The Wolf of Wall Street.

 

Peter Magnusson har tidigare synts på den vitaduken i vår med komedin Tillbaka till Bromma.  Där Magnusson själv spelar de tre huvudrollern. I april intar han biograferna igen denna gång tillsammans med Karin Lithman och Özz Nûjen i filmen 10 000 timmar.  Vi får följa Erik, en vanlig kille som bestämmer sig för att bli fotbollsproffs när han vinner på lotto. Att Erik inte är speciellt duktig på fotboll är inte ett problem då Erik är övertygad om att allt som krävs för att bli proffs är 10 000 timmars träning.

 

Andra filmer som har premiär i april är:
1 april ”Pompeii” 
4 april ”10 000 timmar”, ”Endless love”, ”Labour day”, ”Optimisterna” 
11 april ”Non-stop”, ”Before I go to sleep”, ”Rio 2- prövar vingarna i Amazonas” 
18 april ”The amazing Spider-Man 2” 
25 april  ”The other woman” 
14 april ”Godzilla” 
23 april ”X-men: Days of future past” 
28 april ”Edge of tomorrow”

Kärlek för film har länge varit stor. Filmisarna på bilderna har tillhört Roger Alderstrand från Eskilstuna som skriver om hur filmstjärnor samlades i buntar, byttes och diskuterades. Korten är tillverkade på 60- och 70-talet. Om jag hade fått välj ett kort idag hade jag valt Will Ferrell som spelar Ron Burgundy i Anchorman filmerna. 2:an hade premiär den 20 december och gav mig galet mycket gapskratt.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: