Övning ger färdighet: för dig som sliter med körkortet

 

En nära vän till mig har precis börjat övningsköra. Hennes mamma sitter nervöst bredvid i bilen. Plötsligt inser mamman att de har tagit fel avfart i rondellen och att de nu är på väg att åka upp på motorvägen i fel körriktning. Panikslagen stannar min vän bilen och börjar backa tillbaka till rondellen. Detta gör hon dock lite för snabbt och lyckas köra rakt in i rondellens mitt där det står ett mindre träd.  På vägen hem är det istället mamman som kör och några veckor senare kommer en saftig räkning i brevlådan.


Jag som själv sliter med övningskörningen blev lättad när jag hörde om min kompis lilla olycka. Plötsligt kände jag mig duktig på att köra och motivationen till att läsa lite i den otroligt tråkiga körkortsboken steg en aning. 


På Västra skolan i Nyköping har eleverna fått lära sig lite om trafiken redan i ung ålder. Där använde lärarna sig av en så kallad trafiklåda för att eleverna skulle lära sig de viktigaste skyltarna och andra trafikregler. Materialet är tillverkat i Sollentuna 1965 och ska enligt förteckningen kunna användas till 35 lektioner. Min vän kanske skulle valt Västra skolan istället.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: