Rosa: En färg

 

Under 1950-talet vann en flicka vid namn Berit en docka på ett lotteri. Berit lämnade vid vuxen ålder in dockan till Sörmlands museum då hon inte kände att hon hade något behov av den lägre. Många år senare hittade en Moa dockan i Sörmlands museums arkiv och började, då dockan hade rosa detaljer på kläderna, filosofera om färgen rosa och dess betydelse…

 

Symboliken för rosa är vänskap, ära och kärlek. Har man rosa i sin aura kan det tyda på att man är stillsam och anspråkslös eller älskar allt som är estetiskt tilltalande. Man är troligen är förälskad och man känner en stark kärlek till världen. En rosa aura kan också tyda på omogenhet.

 

Kanske finns det faktiskt en rätt enkel förklaring till den kombination av barn och rosa, flickor och rosa, dockor och rosa med mera som vi stöter på överallt i samhället. Tänk om det är så enkelt att eftersom färgen rosa faktiskt allt igenom symboliserar godhet, känslosamhet, kärlek och barnasinne så kopplas färgen rosa till andra fenomen som sägs symbolisera samma sak. Som barn och dockor.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: