I picknickkorgen: Tekanna


 

Liksom snygga kläder framför funktionella ska även teet drickas i flärdens anda på picknicken. Att ta med en tekanna av porslin på picknicken är tämligen otympligt men bidrar mycket till stämningen. Den riskeras allt för ofta att gå sönder och dessutom kan teet försvinna i många skvättar små.  Ändock är det värt att göra sig besväret för att vid smultronstället kunna njuta av tillfället på bästa sätt.

 

Jag är dock varken en hängiven te-drickare eller någon extraordinär picknick-människa men jag lockas av idén att förena inomhusserviser med utomhusbruk. Sedan spelar det självklart roll vart picknicken äger rum, platsen är en faktor för valet av dryckeskärl. Då jag tänker på att göra en picknick är en äng det mest självklara alternativet men en stor park går också bra, i båda fallen är valet av en tekanna givet. En picknick i en skog innefattar dock prompt en termos och kåsor.

 

I samlingen av teserviser finns bland annat en tekanna som Emma Åström skänkt till Sörmlands Museum. Tekannan är funnen i ett skeppsvrak mellan Landsort och Hafringe.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: