Orange: Gott och blandat

 
 

Orange har så många olika kopplingar i mitt huvud. Allt från brandbilar och eld till apelsiner och frukt. Ibland tänker jag på orange paprikor också. Det blir en gott och blandad i mitt huvud av saker som jag tänker på när jag ser eller tänker på orange.

 

Anekdot var det här. Jag hittade den här plåtburken som har haft EXTRA STARKT vaniljsocker i sig, och blev så fundersam. Inte bara för, vad tusan betyder extra starkt vaniljsocker? Gör det ont? Sen stod det tydligen vanillinsocker. Det vet jag i och för sig inte var det är så googlade och som jag uppfattar det så är det i princip vaniljsocker.

 

Sen kommer vi till färgen. Jag tittade noga. Jag tycker personligen att denna lilla burk av stål är helt klart orange. Men jag frågade Moa och enligt henne var den röd. Så vad är sanningen? Är den röd eller orange? Var går gränsen?

 

Jag har inte super dåligt färgseende men när det kommer till gränsfallen så ser jag helt plötsligt i svart-vitt. Var går t.ex. gränsen mellan blå och lilla? Grönt och blått? Orange och rött? Rött och rosa? INGEN VET!

 

Eller ja, någon vet väl lite mer än en annan men för sakens skull: INGEN VET!

 

Färger är så konstigt. Det är kanske därför jag håller mig till mina tre favoritfärger: blå, grön, svart.

 

 

Postat av: Krister Nilsson

Underbart inlägg, roligt och läsa

2015-03-05 @ 01:35:01
URL: http://kaffehornan.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: