Orange: Utveckling leder till raket-katastrof…

 
 

Jag är nog lite av en fantasilös människa. Vi hade temat orange och jag, tråkig som jag är, letade upp den första orangea grejen jag hittade. En affisch. Orange: orange affisch!


Den här skylten, eller snarare annonsaffischen föreställer en mycket frisk och perfekt familj som uppenbarligen inte har glömt avgiften till sjukkassan. Affischen kommer från 1954 och hörde till försäkringskassans annons. Den här bilden är bara 61 år gammal men det är som att kika in i en annan värld. Under 61 år har världen hunnit med mer än vad stenåldersmänniskorna hann med på 6 000 år. Och det går bara fortare och fortare.


Ca 10 000 f Kr så kom de första människorna till Sverige och började etablera sig. Det tog 6 000 år innan man började bruka jorden och ha husdjur. Idag förändras samhället på 10 år. När jag är vuxen kommer förmodligen ingen behöva ta körkort till exempel. Då är det självstyrda bilar som gäller. Inom 50 år skulle jag tro att stora delar av personvården använder sig av robotar istället för människor. Man kommer troligtvis inte att använda  papperspengar alls inom en snar framtid och det svenska språket kommer förmodligen att försvinna, som resultat av internetspråk och globalisering. Något annat som jag tror kommer utvecklats inte minst på grund av människors sociala problem är ”kombinera ditt eget barn, välj vilka gener du vill ha”. Det är ju bara att mixa lite sperma och äggstockar. Frågan är bara hur mycket vi kan utveckla oss innan det går över gränsen. Det tar nog inte lång tid innan någon av misstag släpper en atombomb någonstans och utplånar en hel världsdel. Eller så blir datorerna överintelligenta. Kanske producerar vi för mycket plastmuggar och förstör miljön så till den milda grad att vi inte har ens har resurser till att bygga en raket och fly till mars när ozonskiktet pajjar.


Vi vet inte vad det tredje världskriget kommer utkämpas med men i det fjärde kommer vi slåss med pinnar och stenar.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: