Festivalsaker: ”Festivalsommar!”

Herregud vad vi peppar nu! När jag skriver det här så är det 9 dagar kvar tills jag och en massa grymma kompisar (och tusentals random grymma människor vi ska lära känna) sitter på tåget, mot ett Borlänge som ska bli fullt av tält, musik, lera och fest.


För nu är det ju ändå Peace and Love som för galet många betyder fem dagars konstant fest, och jag tänker inte snacka om vad jag tycker om det. Det är ju faktiskt en del av festivalpaketet helt enkelt!


Men om man nu ska festa på festival, så tycker jag att man ska göra det med stil! Glöm alla PET-flaskor, ölburkar och fickpluntor. Festivalbesökaren med stil festar ur en liten bägare av horn!
När ni läser det här så är jag antagligen dunderförkyld efter fem dagars fest i Borlänge.

Peace and love !


Festivalsaker: ”Festivalmusik och head phones från stenåldern”Rock, Pop, Techno, Punk, Soul, Reggae, Metal, Hip-hop, Blues. Ja, jag har till och med en instrumental låt som står under genren Pop Emo i mitt iTunes-bibliotek...


Musik är ju festivalernas A och O. För en festivals grund är ju inte mer än en massa band som samlas och spelar någonstans. Nu förstår väl jag också (även fast jag gör min festivaldebut i sommar) att det inte bara är musiken som lockar folk till festival.


Men utan att dra iväg från musiken: det bör väl nämnas att musik är en otrolig stämningshöjare, hur spänt det än är på en fest blir alla förmodligen lite mer lättade om någon sätter på en riktigt skön akustisk singer songwriter låt, eller varför inte en discolåt som lockar till dans.


Föremålet valde jag med tanke på dagens moderna Skull Candy head phones, som ganska enkelt kan relatera till just ämnet musik. Tyvärr är dessa inga föregångare till dagens musiktillbehör, men visst vore det coolt?


Gula saker: "Gröna kannor är fula"Gult är fult, grönt är skönt. Orden rimmar, men det ligger kanske inte så mycket sanning i dem.

Kaffekannan på bilden är gulaktig, botten är gjord av koppar och handtaget är gjort av trä. Dagens kaffekannor är inte speciellt exklusiva, men det är minsann denna kanna.

Kannan är tung och när man lyfter den får man en känsla av kvalitet. Utgångshålet på kannan är lite knöligt. Irriterande eller charmigt? Bestäm själv. Men en sak är säker, kannan hade varit mycket fulare om den var grön.


Gula saker: ”Gult är fult!”Det ska vara ljust och lätt, slätt med stora ytor. Det är den funktionella biten som regerar för stilen "funkis".

  

Det här gula lilla miniatyrbordet är till ett dockskåp. Förmodligen användes den till den funkis era som ägde rum efter depressionen. Jag måste påstå att det är rätt fult och man brukar ju säga att gult är fult. Vilket stämmer i detta sammanhang.


Ganska lustigt ändå att dockskåpen till och med följer ett slags mode. Det är i och för sig ett måste, för ingen vill väl leka med hus gjorda av lera och träkol resten av livet?


Gula saker: ”En simpel och underhållande lek”GUUUUUUUUL BIIIIL!!!


Den underbara leken som aldrig tycks sluta. I och för sig tror jag att dem som inte är så insatta stör sig på dem som är.


I alla fall, reglerna är enkla: ser du en gul bil = slå närmsta person och skrik just GUL BIL! Om bilen du slog för inte visar sig vara gul får personen du slog tre straffslag.


Den regeln gäller även om du slår för postbilar, taxibilar, bilar på film eller på bild eller på leksaksbilar. Det sista blev ju inte så lyckat eftersom jag hade en bild på en leksaksbil, men faktum är att Sörmlands museum inte hade några riktiga bilar i sina samlingar, tyvärr.


Om du skulle se en gul bubbla (bilmodell, som Herbie) får du slå två slag, men skriker då istället GUL BUBBLA! Roligt va!?

Leksaksbilen på bilden är från början av 80-talet och tillhörde det parkeringshus Youthhood-bloggarna Matilda Thorén (http://youthhood.blogg.se/2008/december/och-da-vevar-vi-upp-igen-igen-och-igen-1.html#comment) och Emma Vestberg (http://youthhood.blogg.se/2008/december/ibland-onskar-jag-att-man-var-liten-igen.html#comment) skrev om i temat Leksaker


Gula saker: ”Gult är inte fult! (och oj vad vi alla kommer ha den här rubriken)”

Maskrosor, visset gräs, rapsolja, regnrockar från 60-talet och solen! Alla dessa grymma grejer har en sak gemensamt; de är gula.


När vi lärde oss ramsan "rött är sött, blått är vått och gult är fult" på dagis så tror jag inte att vi små skitungar tänkte på hur magisk färgen gul är. Hur lätt den kan lysa upp ens dag eller ens rum!


En sådan här liten söt miniatyrkakelugn skulle jag lätt låta lysa upp ett fult rum. Med sin fina färg är den svår att inte älska.
Gula saker: ”Lär av de lärda”Detta mina kära läsare är ett väldigt effektivt och bra sätt att lära sig grundreglerna i trafiken på!


Man kan nästan tänka det som spelet Operation, där man måste försöka undgå kanterna för att lyckas "operera" människan. Själv skulle jag vilja ha en sådan för att utöka mina kunskaper om trafiken.


Den går till så att man ska klicka på metallplattan på det svaret som man tror är rätt, om inte så visas det en röd lampa, annars är det logiska en grön lampa.


Jag är 17 år och har övningskört 4 gånger och har verkligen noll koll på all denna värld av allt ifrån trafikstopp till lysen. Landsvägen och jag kom rätt bra överens och vindrutetorkan var beviset på den underbara högersväng som jag skulle göra.


Jag tror att jag ska införskaffa denna smarta, sjukt långsökta gula sak.


Gula saker: ”En mindre märkvärdig stol”Det här är en stol. Lite svårt att att tro, men det är det faktiskt, det ser ju alla.

  

Kanske inte en stol man har vid köksbordet, men en stol är det allt. Men vad är det som är så speciellt med den här stolen?


Jo, den har en gul sittdyna. Och så mycket mer var det inte. Jo, förresten, dynan är från 1950-talet och är gjord av bomullstyg. GULT bomullstyg.


Gula saker: ”Var där eller var rektangulär”

Någonting jag är sjukligt rädd för är djupa hav. Eller hav i allmänhet. Mörka hav med bergiga bottnar.


Och så har det varit så länge jag kan minnas. Det kan även ha bidragit till att jag inte äter något som kommer från havet. Fisk och liknande smakar blä. Det enda som faktiskt är ätbart är sushi och en enstaka kräftstjärt.


Så därför tycker jag att använda min havs-fobi som ett argument när det gäller städning är en alldeles superb idé! För som alla vet, städning är verkligen inte kul. Och när man måste använda saker som kommer från havet blir det tusen gånger värre. Att vara rädd för tvättsvampar kanske är en gnutta överdrivet, men fortfarande, det är ju från ett stort, mörkt, kallt läskigt hav!


Så mitt rum lär vara en kaotisk röra för evigt.

Saker man kan gömma saker i: "Prylsortering vs. Prylhög"Shit vad många lådor! 51 om man ska vara exakt.

Den påminner lite om en byrå vi har hemma, men den har inte lika många lådor. Jag kommer ihåg att jag brukade roa mig med att gömma saker i de olika facken och sedan låtsas att jag inte visste var de låg. Problemet var att det var så många lådor att jag glömde var jag skulle leta efter ett tag ändå.

Nej, det där med många lådor är inte så mycket för mig. Jag slänger alla mina saker i en stor hög istället och hoppas att jag kommer hitta dem ändå. Dåligt system, jag vet, men det funkar relativt bra ändå. En annan lösning är att rensa ut allting ur rummet som man egentligen inte behöver, då finns det helt plötsligt inte mycket att tappa bort.

Några som är riktigt duktiga på det där med prylsortering är de som arbetar på Sörmlands museum, både i föremålsarkivet Raspen och textarkivet. Ett kul jobb att skriva om nu, men med tanke på mina meriter inom sortering är det väl förmodligen ingenting för mig. Nej, det där med sortering har som sagt aldrig varit min starka sida.


Saker man kan gömma saker i: "Maffigt skåp"Att kunna gömma sig kan vara bra ibland. Då man bara vill försvinna för en stund och grubbla. Jag hittade det perfekta skåpet.

Detta skåp är väl ändå det perfekta gömstället? Att bara kliva in och stänga dörrarna. Ett skåp är gjort för att gömma saker i, det är själva grejen med ett dem. Sedan gör det ju inget om det är snyggt också.

Detta skåp gjordes av AB Max Sachs 1899. Josef Ernst Sachs var en svensk affärsinnehavare och grundare av varuhuset Nordiska Kompaniet (NK). Denna Josef Sachs levde mellan 1872-1949.

Han lät även just detta skåp förfärdigas till hans bröllop, det står inuti skåpet. Samma år som Sachs dog utgavs hans bok Mitt livs saldo, fyndig titel tycker jag.


Saker man kan gömma saker i: ”Gömställen für alle”När man var liten, eller i alla fall när jag var liten, försökte jag alltid hitta det perfekta gömstället där ingen kunde hitta mig.


Där fick jag vara i lugn och ro och ingen kunde säga åt mig vad jag skulle göra. Det känns inte riktigt som att det finns riktigt lika mycket gömställen idag. Jag vet inte om det är för att min fantasi blivit sämre eller om jag blivit större...


Bakom ett fotografi, till exempel på den här försäkringskassan-snubben, skulle man kunna gömma något grymt. Som sin hemliga notat. Eller varför inte sina sparade pengar? Fast då är det jobbigt ifall det blir inflation. Kanske bättre att sätta in pengarna på ett sparkonto.


I vilket fall som helst går det alltid att hitta gömställen. Framförallt i fotografier eller målningar överlag är det alltid gömda budskap. Gömställen är underskattat!


Saker man kan gömma saker i: ”Secret hideout”

Vi vill alltid ha våra egna små hemligheter och gömställen ingen annan känner till.


Förr i tiden ville man kanske dölja till exempel kondomer eller p-piller med den tidens ganska taskiga sexsyn, nu är det kanske rebelliska tonåringar som vill dölja sina cigaretter. Eller små barn som gömmer godis undan storasyskonen.


I vilket fall som helst så är det då dunderbra att ha en egen liten ask att gömma sina röda Marlboro i. Den här söta lilla asken är ett perfekt gömställe, och så är den väldigt gullig också.


Sanna mina ord; alla borde ha en ask att dölja saker i!
Den här asken gavs till museet av Lilly Wikström från Nyköping.


Saker man kan gömma saker i: ”Vinn en resa till Bahamas”Eller kanske en liten rosa kanin som du kan slänga direkt i soporna för du sett att mannen i hatten vunnit förstapriset som just Du skulle ha
?

  

I detta föremål kan det gömmas otroligt mycket saker. Denna sak, gjort av järn, är en lotteritombola, riktigt häftigt tycker jag! Jag kommer ihåg att jag en gång vann en skitstor resväska och ett jättebra paraply (som nu har gått sönder).


Vilket fall så är det slumpen som avgör om du vinner storslammen eller så är det bara ren tur, jag är en sådan människa som brukar ha sådan tur som bara är ren tur.


Saker man kan gömma saker i: "Gömställe och boende"Ett vitt hus med gula detaljer i form av en svamp. Kanske en slags blå flugsvamp till och med.


Detta känner jag såklart igen, för vem bor i såna hära hus? Jo, smurfarna! De blåa små varelserna som var tre äpple höga och som inte gjorde annat än att smurfa omkring.


Smurfarnas storhetstid var 70- till 80-talet. Men även jag som är 90-talist har växt upp med de här små filurerna. Jag hade kassettband med smurfsånger och till och med ett sådant här litet smurfhus!


Ett perfekt gömställe för både smurfar och andra saker.Saker man kan gömma saker i: "Kurragömma"

Att gömma sig äger. Om man mår dåligt är det skönt att krypa under sitt täcke och gömma sig från omvärlden eller att gömma sig för att sedan hoppa fram och skrämma någon.


Det finns verkligen inget negativt med att gömma sig eller saker, förutom om man inte skulle hitta sig själv eller saken igen.


Man kan även få positiva överraskningar som följd av forna "gömningar". En gång blev jag riktigt lycklig när jag hittade min gamla spargris fylld med pengar.


En annan gång blev jag mest förvånad när jag hittade en liten låda, längst in i min garderob som det var inristat "hemligt!" på. I den hade jag tydligen gömt gammalt godis, fejkade vampyrtänder & pärlor. Även en liten lapp. Syftet var att jag skulle hitta den när jag var äldre. Jag har ingen aning om varför.


Vardagen är fylld av gömda hemligheter och överraskningar!Som jag visste inte att den här lådan var fylld av små franska kort. Se, det är bara att leta lite så hittar man allt!


Mina förväntningar på sommaren: "Förväntningar blir till verklighet"


Här är ett par sköna typer som vi hängde med i augusti.

Förra sommaren hann jag inte med allting som jag skulle velat. För den sommaren vart inte alls som jag ville.

I år skulle jag vilja att allting gick lika bra som att smälta smör i micron. Givetvis inte lika snabbt och nu har massor av saker från det forna året förbättrats. Saker man planerar blir oftast vad man gör det till. Jag ska till exempel till Hultsfredsfestivalen och gå den årliga 20:e augustipromenaden, som startade förra året.

Det menas med att man går ut till Tjuvholmen, äter en mysig picnick på bryggan, tar på ett elstängsel (gäller endast de som har lika stor hjärna som mig) och klappa kossor i sex timmar. Jag ger det fyra av fem toasts på grund av att vädret skiftade lika snabbt som tjejer byter kläder. Förövrigt är det garanterat värt det!

Ovanstående ord är vad jag hittills planerat, jag kommer säkert att hitta på fler roliga saker tillsammans med omtyckta vänner. Jag kommer sedan slutet av juni ha delad vårdnad om ett tält som vi kommer inviga innan Hultsfredsfestivalen som äger rum i juli. Kommer bli grymt kul.

En minnesvärd sommarkväll för mig skulle vara med ett skönt gäng, där vi grillar lite mat och festar. Hoppas ni får en lika skön sommar som jag kommer få!


Mina förväntningar på sommaren: "Sommarförväntningar"Minst två tusen ungdomar kommer att gå arbetslösa i sommar. Bygg Max hade över 300 stycken sökande varav två blev anställda. Landstinget har ett visst antal platser där det lottas ut vilka som kommer in.


Igår sökte jag mitt 31a jobb på mindre än ett halvår. Jag har fått både ”nej tack”, ”tack för att du sökt men du får försöka nästa år igen” och inget svar alls. Arbetslösheten är sjukt hög och just nu känns det som om att jag är en av de som kommer gå där. Utan pengar eller någon arbetslivsfarenhet. För det är ju det man måste ha för att få ett jobb, livets ironi eller hur?

Jag hade för cirka en eller två månader sedan förväntningar på att ha ett schysst jobb, spela sjukt mycket musik och hänga med de personer jag tycker om. Sedan om jag lyckades, ta mig in på en KY utbildning här i staden. Just nu känns allting som har med ekonomi att göra helt hopplöst. Det finns inga pengar, det finns inga jobb, det finns bara lån och bo kvar hos morsan.

Det är tur att man har de personer som man håller av kärast.


Mina förväntningar på sommaren: "Ännu en härlig svensk sommar är på ingång"Det mesta kommer förmodligen att regna bort. Men det är inget som ska hindra någon från att utnyttja sommarlovet till fullo.

Jag har kommit underfund med att vi svenskar är väldigt styrda av vädret. För så fort solen tittar fram så blir vi som förtrollade. Livet får en helt annan mening. Men det kanske inte är så konstigt eftersom vi lever i mörker den större delen av året.

Jag har inte tänkt rabbla upp en mysig liten lista över vad jag ska göra i sommar. Det vore för förutsägbart. En riktig sommar består av spontana grejer och tomma listor. En och annan plan är väl okej. Men inte mer.

Den svenska sommaren har sin charm, men den blir aldrig så färgstark som man vill. Därför går den att krydda med en och annan utlandsresa. Men till det behövs pengar. Och äpplen växer på träd, inte pengar.

Fånga dagen, är ett spännande uttryck. Det är även ett uttryck som pryder många kroppar i from av en tatuering. Fast då översatt på ett mer exotiskt språk. Mitt råd till er inför sommaren är hur som helst; Fånga dagen, på ett spontant sätt.

För att jag tror på den spontana sommaren.


Mina förväntningar på sommaren: "En sommar med vädret och musik som huvudämnen"Min absolut största förväntning och det jag hoppas på allra mest är att vädret ska bli bra, alltså lite regn och mycket sol.

Jag vill även att mitt första festivalminne ska bli oförglömligt på ett positivt sätt, jag ska nämligen på Emmabodafestivalen mellan den 30 juli och den 1 augusti. Till festivalen i år kommer fantastiska band som Navid Modiri & Gudarna, Bob Hund, The Wombats och Dead by April!

Jag hoppas självklart också att jag ska ha tid att träffa en del kompisar, och om man jämför med förra sommaren verkar jag få mer tid hemma i år. Sommarplaneringen säger att vi kanske ska åka en snabbresa till Danmark vilket, om vädret bli bra, kommer bli jätteroligt.

Sommarjobb är ju en fråga som ständigt kommer på tal i dessa tider och ja (!!!), jag har sommarjobb även i år. Mellan den 17 och 27 juli ska jag och min bror Oscar jobba på golftävlingen SAS Masters i Barsebäck. Tio dagars sommarjobb räcker för min del.

Men sommarens höjdpunkt är nog ändå de veckor vi ska tillbringa på vårt sommarställe på västkusten. Vad som gör det så speciellt är liksom svårt att beskriva, men det är bara perfekt. Nästan aldrig dåligt väder och man kan bara ta dagen som den kommer, precis som sommaren ska vara.

Förutom festivalen ser det på schemat inte ut att bli några större förändringar från sommaren 2008, men det blir väl vad man gör det till, eller hur?


Mina förväntningar på sommaren: "Min sommar ska bli den bästa någonsin"


Foto: Dominique Sternberg


Min sommar ska bli den bästa någonsin. Igen. Min förra sommar var min bästa någonsin, men den här ska bli lite bättre!


Jag är inte en sån som planerar speciellt mycket, och det är därför jag bara har två planer inför min sommar; om bara några veckor åker jag nämligen iväg till Borlänge, för att se hur många underbara artister som helst. Och såklart leva som en riktig idiot i ett tält och antagligen vara superfräsch efter en vecka i lera. Men! Vi kommer ha så sjukt kul!

Min andra plan för sommaren har jag utvecklat tillsammans med min nära vän och kollega Emma. En vacker dag satt vi nämligen och filosoferade på en trottoarkant i staden som vi växt upp i. Vi funderade på varför människorna i Nyköping är så himla trångsynta, och varför ingen vågar närma sig en ny människa, om de inte är jättepackade.

Så vi kom på denna fantastiska plan. I sommar ska Emma och jag, och förhoppningsvis några andra som hakar på, vara fruktansvärt öppna för nya bekantskaper. Vi ska spendera vår sommar med att bryta mot våra egna mönster, vi ska åka till olika konstiga ställen och lära känna nya människor, och vi ska så klart ha jättekul. Sen får man väl se hur modiga vi kommer vara när vi väl ska hälsa på någon på stan, men det är en senare fråga.

Förövrigt så hade jag tänkt att slappa i en hängmatta, festa vid en sjö minst en gång, tälta, äntligen bli lite mindre yngre än alla andra, göra Nyköping osäkert i mitten av natten, åka till konstiga ställen och festa, förhoppningsvis åka utomlands, skaffa världens solbränna, träffa alla människor som man inte hinner träffa, sova jättemycket och dansa sönder mina skor.

NU ÄR DET SNART SOMMARLOV!


Mina förväntningar på sommaren: "Inga bekymmer"

Den här sommaren ska vara den mest perfekta sommaren hittills har jag bestämt mig för. Det ska vara hakuna matata - inga bekymmer.

Jag ska glida runt i mina nya sommarkläder och flip-flops och äta glass och njuta av livet varje dag. Dessutom ska jag på både Peace & Love och Hultsfred där jag ska röja järnet till band som Kings of Leon, Raised Fist och Atmosphere.

Min sommar ska alltså bara bestå av fritid och vänner (eftersom jag inte har lyckats/orkat skaffa ett sommarjobb) och solbrända ben. Och den här sommaren ska jag INTE dra på mig stukade fötter eller brutna armleder.Såhär kan en fin sommarkväll i Malmö se ut, efter att ha impulsåkt dit natten innan.


Mina förväntningar på sommaren: "Jag ägde på frisbee förra sommaren"

SOMMARLOV!!! Efter många månaders väntande är det äntligen här! 10 veckor fyllda av sovmornar och spontanitet. Och förhoppningsvis bra väder.

En helt underbar sak är att jag bara har 2 saker planerat inför den här sommaren. Det ena är Hultsfredsfestivalen, vilket jag ser fram emot som en galning! Grymma band och mysigt folk, kan inte bli mycket bättre.

Sedan blir det även en resa till Gotland med en kär vän till mig. Det kommer också att bli supervärt, åka iväg och chilla och vidga sina vyer lite. De resterande 8 veckor av ledighet är helt öppna för spontana resor till ja, vartsomhelst!

Och så blir det nog rätt mycket festa hela natten lång. Möjligheterna är oändliga och så länge jag har mina fantastiska vänner så kommer nog sommaren bli något utöver det vanliga.


Jag ägde på frisbee förra sommaren.


Utsmyckning: "Haj som blev käpp"


En käpp används som ett stöd. Inte sällan av lite äldre människor. Men käppen kan även fungera som en utsmyckning.En käpp kan vara allt ifrån en enkel träpinne till en elegant elfenbenskäpp med kristallknopp. Om du inte är i behov av att använda käpp så gör det inget, du kan andvända det ändå. För många använder det som ett slags tillbehör till sin utstyrsel.

Käppen på bilden är gjord av en ryggrad från en haj, läskigt. Hajarnas skelett består till största delen av brosk. Hajens ryggrad består dock av ett slags hårdare brosk, vilket gör att det ser precis ut som vanligt benskelett. 

Knoppen är gjord av horn och mycket bekväm att hålla i. Längst ner på käppen sitter en liten metallbit. Det är den som möter underlaget man går på och ger ifrån sig ett härligt klingljud.


Utsmyckning: "En spegelparadox."Speglar verkar ha funnits sedan urminnes tider. De som är tidigast daterade är ifrån 6000 före Kristi födelse, i nuvarande Turkiet. 

Man ser de hängandes i gamla slott och kyrkor. Men speglar är inte bara någon slags utsmyckning utan kan ge så mycket mer. En spegel reflekterar det som är framför den. Det verkar också som att höger blir till vänster när man tittar i den. Men faktiskt blir man otroligt lurad.

En spegel vänder inte din högra hand till din vänstra. En rörelse av din vänstra hand i det vänstra hörnet blir också en likadan rörelse i spegeln. Fast, en spegel vänder allting ut och in. Du tittar in i spegeln, men spegeln tittar ut.


En spegelparadox.Utsmyckning: "Hatten älskar dig"För ungefär ett halvår sen skrev vi vårt första inlägg här på bloggen. Då var vi nya och förvirrade, nu är vi många inlägg smartare och lite rikare också.


Då skrev vi om mode, och nu tänker jag återvända till det underbara temat. Jag skrev ett lite nervöst inlägg som hyllade hattar, och här är jag igen. Hatten; fortfarande lika magisk.
 
Hattar kan användas till allt. Som idag, när det är ungefär 52 grader ute och gassande sol, kan man ha hatten som ett skydd mot de uttorkande strålarna som färgar skinnet brunt. Ingen huvudvärk här inte!


Råkar man befinna sig i öknen, är hatten din bästa vän! Dels slipper du svimma av solsting, och dels skulle du kunna bära vatten i din hatt om du skulle hitta en källa. Man kan slåss med hattar, skydda sig, göra ett politiskt eller vadsomhelst statement, men först och främst kan en hatt piffa upp vad du än väljer att sätta på dig.
 
Om du tillexempel skulle ha den här fantastiska hatten på huvudet så skulle du i princip kunna sätta på dig en säck av plast, du skulle ändå se helt underbar ut med en fin färgklick på huvudet. Hatten döljer din värsta hårdag, och om du inte orkar tvätta håret en dag så är det bara att placera en hatt på huvudet.
 
Vi är ungefär ett halvår mer erfarna här på bloggen, vi har mognat och förändrats. Men en sak är säker, hatten kommer alltid vara din bästa vän!


Utsmyckning: "Utan dem känner jag mig tom"

Det här med utsmyckning har nog alltid vart lite min grej. Jag är en sån som inte klarar av tomma ytor och som gärna placerar om saker och ting ända till det ser bra ut.


För det är just vad det handlar om; att saker och ting ska se bra ut. Det är när det gäller utsmyckning min estetiska sida kommer fram, och det kan kanske märka om man tittar på mig rakt upp och ner också.
När jag hittade de här 110 år gamla örhängena så tänkte jag: score!. Örhängen är något som har smyckat mina öron sedan sex års ålder, och är en accessoar som jag känner mig tom utan.


Detta är en vanlig typ av utsmyckning, som man kanske inte tänker på i första hand, då man i första hand kanske tänker på saker som julgranar och liknande?


Utsmyckning: "Hey, I put some new shoes on"

Många säger att det är skorna som gör hela outfiten. En del säger också att man kan säga mycket om en person genom att kolla på dess skor.


Då kan man undra vad det var för person som använde dessa skor:
Man kan tänka sig att om man skulle se en person med dom här skorna på stan skulle han/hon inte gå omärkt förbi. Dock är jag rätt osäker på om det var så förr. Man vet aldrig, det kanske var värsta modet?


En person med dom här skorna måste i alla fall gillat färger och att sticka ut lite grann. Jag frågade lite hemma om vem de trodde skorna tillhörde. Flower-power och 1700-talet fick jag till svar.


Tyvärr finns det inga direkta fakta om vem som är ägare till dessa fantastiska skor. Så det får stanna i fantasin.