Läskigt: Tappa inte huvudet!

 

Har du någonsin känt att du tagit dig vatten över huvudet och håller på att tappa kontrollen? Det är en ganska läskig känsla, speciellt när man har ett ohälsosamt behov av kontroll. Dock tror jag inte att någon gillar att "tappa huvudet" och känna sig överväldigad.

Detta är säkert något som människor funnit läskigt eller jobbigt under hela den tid människan existerat. Vare sig det är en flock mammutar eller en stor hög med pappersarbete. När man tappar huvudet tycker jag att det känns som att man blir väldigt panikslagen och kanske säger till sig själv "SHIT, jag klarar inte av detta!". Men när man väl tappat huvudet ligger man bara i sängen (eller på sin mjuka matta) och glor i taket eller kanske får ett utbrott och springer fem mil! Nä, men kanske något liknande. Man brister liksom och allt släpps ut på en gång - alla känslor så att säga.

Föremålet är en skolplansch målad av Bergh-Norén. Kanske han höll på att tappa huvudet någon gång under sin karriär. En dag kanske han insåg att han hade för många beställningar att han inte hann klart med några och sprang då en mil! Eller inte... Skolplanschen är gjord av kartong då baksidan är täckt av brunt omslagspapper. Hela bilden föreställer ett människoskelett framifrån, från sidan samt en detaljbild av ryggkotor.

På planschen i nedre vänstra hörnet finns det även en bild på en pojke med bra hållning och en med dålig. Planschen var förmodligen till för att lära ut hur man skulle sitta för att inte skada ryggen, samt hur ryggen fungerar förmodligen. Planschen användes på Västra Skolan ca 1950-2005.





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: