Förgänglighet: Återvinnandet förstör för historien

Förgängligt, något som inte består. Något som inte kommer finnas för alltid och för evigt. Det är veckans tema. Och det finns tusen tankar att tänka kring just detta, vad som inte kommer bestå.

Jag tror att i framtiden, är det inte speciellt mycket saker från vår tid idag som kommer finnas kvar och berätta något om hur vi har det. För det första så kastar vi bort så mycket, vi sparar inte längre på enkla saker som en kökskniv, som den på bilden ovan. Sådana saker sparar vi inte på längre, utan vi är för bekväma med att kasta bort och köpa nytt. För det andra så återvinner vi så himla mycket idag, plastflaskor till coca cola burkar till gamla bildelar. Vi återvinner så otroligt mycket så det är en stor anledning till varför jag inte tror vi kommer ha speciellt mycket saker som kommer sätta namn på vår tid. Folk sparar inte lika mycket, saker går inte i arv lika mycket längre och vi kastar bort eller helt enkelt tar sönder alldeles för mycket för att mina barnbarns barn ska kunna ge något från min tid idag till ett museum för folk att titta på i framtiden.

Jag tror att våra saker vi använder oss idag är förgängliga. Dom kommer inte kvarstå. Det kommer inte vara saker som vi om 100 år kan ställa på en hylla i något museum. Jag tror faktiskt inte det. Dels för att vi inte tar hand om våra saker speciellt bra, dels för att vi återvinner och dels för att vi inte tar hand om miljön så vem vet om något ens kommer stå kvar i framtiden. Men den stora anledningen är för att vi återvinner allt vi bara kan, vilket är otroligt bra för miljön och otroligt hjälpsamt – men för historien är det kanske inte det bästa. Eftersom en sak som idag är en skrotad bil kan om 10 år vara i princip vad som helst. Det är saker som inte kvarstår. Saker som är förgängliga.

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: