Miljömedvetenhet: Hästkraft

 

Att världen går under har man fått höra några gånger de senaste åren. Politikerna har knappt gjort något för att åtgärda det stora problemet. En lösning som jag tycker skulle vara trevlig är att återinföra lite mer hästkraft! Och då menar jag inte hästkraften i en bil utan en levande organism som skiter, äter och rids på - HÄSTAR!

En häst, när den galopperar, kan komma upp i hela 65 km/h!  Detta betyder att det skulle ta ungefär två timmar att rida upp till Stockholm och detta utan alla utsläpp och kostnaden av bensin. Det enda man behöver köpa till hästen är ett betsel, som den på bilden kanske som är av läder och dekorerat med kaurisnäckor, sadel, stallplats, mat till hästen, skor till hästen o.s.v. Men det slutpriset för alla tillbehören till hästen blir ungefär lika mycket som en bil kostar, minus bensinpriset på hästen, så från att hästen föds till den dör så kostar den ungefär 250 000, medan en bil är mycket dyrare. 

När det kommer till miljömedvetenhet är jag ganska intresserad av lösningar till alla problemen. Även fast den ovanstående lösningen egentligen är helt omöjlig att införa så vill jag tro att det finns lösningar eftersom det är mina barn och barnbarn som kommer att få leva i ett helvete om inte lösningar på problemen finns och genomförs. Så nästa gång du funderar på om du ska källsortera, gör det! Eftersom det är dina barn och barnbarn som annars kommer att få leva i skiten.

.

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: