Sista veckorna i skolan: en lång väntan

 

 

De sista veckorna i skolan innan sommarlovet är alltid speciella. Klassrummen är lite för varma så fönsterna står alltid öppna. Genom dem sipprar dofter av klippt gräs och syren in. Även ljudet förändras. Fågelkvitter strömmar in genom de öppna fönstren och skratten blir fler och högre. Stämningen är avslappnad. De flesta är klara med sina kurser, nu väntar de bara på att tiden ska gå. Vissa sysselsätter sig med att hitta på pranks andra solar på skolgården och någon enstaka stackare kämpar febrilt med att göra klart allt de arbete som ignorerats under terminen.

 

Det är härligt att gå till skolan utan jacka men frustrerande att vänta. Att sitta i klassrummet och titta ut på sommaren som redan börjat utanför fönstret och räkna dagarna till avslutningen. Lärarna gör sitt bästa för att underhålla eleverna trots att betygen redan är satta. Fika, tipspromenader, korsord, debatter, Jeopardy och andra ströuppgifter matas ut för att hålla eleverna i skolan. Till slut är väntan över. Du har städat ditt skåp och det är skolavslutning.

 

Just nu har som sagt de flesta skolorna skåp eller lådor som eleverna förvarar sina saker i men förr i tiden dominerade den gamla hederliga skolbänken. På bildens er du en skolbänk från Västra skolan i Nyköping. Den tillverkades 1964 av Tranås Skolmöbler och har efter flera år i tjänst blivit mycket nött.

 

 


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: