Sallad: vatten och hemkunskap
Här kommer ett smarrigt recept på en god och nyttig sallad. Den går snabbt att slänga ihop och passar till en bit bröd när hungern inte är för stor.
100 gram röda coctailtomater
0,5 st röd paprika
0,5 st gul paprika
0,5 rödlök
10 cm gurka
100 g kalamataoliver
1 msk olivolja
0,5 kruka färsk mynta
flingsalt
svartpeppar
Boken på bilden är en gammal hemkunskaps bok från 1963 som har tillhört Gudrun Anselm. Den heter ”Hemkunskap i 50 lektioner” och innehåller bland annat information om tvättning, städning, hushållsekonomi, försäkringar, möbler, redskap och såklart matlagning. Boken verkar betydligt bättre än min hemkunskapsbok från nian. I min bok fick man lära sig att laga mat och vad tvättsymbolerna betyder men i ”Hemkunskap i 50 lektioner” får man faktiskt lära sig det mesta om hur ett hem fungerar. Kapitlet ”Reklamens makt” låter särskilt spännande. Längst bak i boken finns det ett diagram som illustrerar vad våra vanligaste livsmedel innehåller. Diagrammet visar att sallad till 94% består av vatten. Lustigt att jag som inte gillar vatten älskar sallad.