Kuligt



När jag stötte på den här kulpåsen bemötte jag den med ett leende. Tänk vilka simpla och roliga leksaker! Jag vet inte hur långt tillbaka som barn började leka med kulor, antagligen har man gjort det sjukt länge. Jag samlande på kulor när jag var liten, bar också omkring dem i en sån där liten frän kulpåse. Man tävlade med dem, jämförde vem som hade flest kulor tillexempel.


De flesta tävlingarna man gav sig in i gick ut på att stöta varandras kulor mot varandra med nån skum taktik, och på nått sätt så vann man den andres kula. Ibland stötte man med sån kraft och på så långt avstånd så att man hade sönder motståndarens kula och fick stryk. Jag hoppas verkligen inte det var tanken från början.


Men det fanns andra saker man kunde göra med kulorna. Man kunde till exempel bygga torn av dem, kanske inte så jättelyckat, eftersom de är runda. Men det var iallafall en sysselsättning.


Det känns som att kulorna har tappat sin populäritet lite, ingen av mina yngre bröder har spelat kula eller samlat på dem som hobby vad jag vet. Men, som alla sånna här grejer, så lär det komma tilbaka.


Dominique Sternberg

Postat av: Gunnel Perly Svedberg

Hej allihop,

ni har gjort ett fantastiskt jobb allihop! Intressanta urval och lika intressanta kåserier runt valen. Jag ser redan fram emot nästa inlägg.

Hälsningar Gunnel

2008-12-10 @ 20:24:09
URL: http://youthood.blogg-se

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: