Traditioner


När jag gick på lågstadiet gick vi alltid till vallarna för att fira skolavslutning. Vi gick alltid till kyrkan och hade luciatåg. Man firar påsk med massvis av påskpynt och skrämmer gamla tanter och gubbar på halloween. Under högstadiet firade vi bara skolavslutningen i aulan. Vi hade inget påskpynt och nästan ingen julstämning.

Nu på gymnasiet är det ännu mindre. Vi har jul och sommarshower men det är ingen stämning över högtiderna alls. Jag saknar nog ändå när jag gick iväg på de små, fast ändå stora, tillställningarna som liten. Det var ett stort lyft i hela vardagen.

Många av de traditioner vi har här i Sverige är kristna. Vi firar påsk och jul i kristet tecken. Däremot firas midsommar i fruktbarhetens tecken, vi reser en stor snorre upp i luften, lite groteskt när jag tänker efter. Vi skulle kunna leva utan traditioner, men mycket av det som vi konsumerar är kopplat till jul, nyår, halloween osv, vilket gör att företagen skulle få komma på nya sätt att få oss att köpa våra nära och kära.

Jag är ingen person som firar jul, eller den egentliga anledningen är att jag känner att jag kan ge mycket annat än materialistiskt bundna saker till de jag tycker om. Någonting jag vet de bryr sig mycket mer om, kärlek.


Victor Soldeus

Postat av: Cilla

Den här bloggen var inte dum den heller L

2008-12-28 @ 20:52:31
URL: http://blogg.aftonbladet.se/19999/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: