Fördomar: "Bäst att förklara vad denna ask föreställer, eller ska vi anta något?"



Bäst att förklara vad denna ask föreställer, eller ska vi anta något?

För det är ju lite det som de flesta fördomar handlar om egentligen. Att man har en förutfattad mening utan att riktigt veta något om saken. Eftersom jag redan visste vad för typ av produkt som skulle gömma sig i denna ask så var det inte så svårt för mig att gissa rätt, men vad tror ni att det kan vara nu efter första ögonkastet?

I asken har det funnits en foundation, smink som man använder för att huden ska se jämn och fin ut, också för att täcka vissa skavanker. Det finns mycket krav på folk att man ska se bra ut, det var inte längesedan jag hörde en otrevlig kommentar slängas efter en tjej bara för att hon såg trött och osminkad ut. Det är ganska vanligt att man som tjej anses ofräsch om man inte lägger ned tid att sminka sig på morgonen, vilket är ganska patetiskt.

Men det är också en fördom av mig att anta att det finns folk som tycker så. Men det är mest för att jag hörde den här kommentaren för ett tag sedan.

Dock så har man fördomar utan att veta om det/tänka på det, och det kan bero på mycket. Men vet man inget om saken och inte har någon grund till att kommentera det, så tycker jag att man kan hålla käften stängd. För lyckas man anta något om någon, och det inte alls råkar vara så det ligger till, kan det hända att saker och ting kan gå riktigt fel. En sak att tänka på bara.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: