Den dagen jag flyttar hemifrån

Kartonger, flyttbil, målarfärgsdoft i en tom lägenhet som ska fyllas utav ens eget liv, ens alldeles egna bostad. Jag vill bo i en egen lägenhet tillsammans med min närmaste, visst jag är ju bara 17 år, men jag känner att med honom kan jag klara allt och vi har klarat av massor med saker, men jag vet också att jag kan klara mig själv, bara att säga det får mig att springa in i närmsta bästa lägenhet.

En tripp till Helsingborg i 4 dagar gjorde susen på lovet och vi gjorde vår egen mat och saker som passar oss, vi skrattade och vandrade stan runt och jag såg oss som ett par som varit gifta i minst 100 år. Sista dagen så gick vi in på Lagerhouse och jag blev alldeles till mig av alla supercoola "Hej ta med mig hem till din nya lägenhet"-prylar som fanns där.

Jag vill också ha tokröjj på vår inflyttningsfest, gapa och skrika och spränga våra grannars väggar med musiken från våra högtalare, springa runt naken i hela lägenheten utan att mamma ska sitta och lösa korsord i soffan, utan att min hund ska skälla när man kommer hem sent på kvällen, jag vill kunna hämta vår alldeles egna post och sitta där med mitt te en regning dag och bara stirra ut från just vårt fönster!

Jag har ju extranyckel hem till dig! Så varför vänta på att kunna skaffa sig ett eget? Det är ju en utbildning kvar, men jag vet också kompisar till mig som fått egna lägenheter men som också skaffat sig ett jobb. Dags att kanske kliva in ännu ett steg in i vuxenvärlden, rätta till kragen och sätta efternamnen på ytterdörren.


Matilda Thorén


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: