”Många döda efter bombdåd inatt!”

Det känns som den här sortens löpsedlar dyker upp allt för ofta nu för tiden. Och hur fel vi än tycker att det är finns det inte mycket vi som enskilda människor kan göra åt det, när väl de stora männen han bestämt vad som ska ske.

Borde inte egentligen saker som är så otroligt fel försöka hindras med alla medel?
 
Men det krigas världen över hela tiden, och det har det gjort i alla tider. Det känns som att så långt som vi människor nu kommit i vår utveckling och teknik borde vi ju kunna sitta ner och diskutera, istället för att bomba sönder hela städer och mörda tusentals civila. Jag ser till Barack Obama som i förrförra veckan efterträdde Bush som USA:s president, då ett av hans första initiativ var att redan nu börja plocka hem landets trupper från Irak.På bilden här ovan visas tavlor med tretton olika symboler. Tavlorna är skänkta till Sörmlands museums samlingar om regementet F11. Om själva F11 vet jag däremot inte speciellt mycket förutom att det hade något med övervakning med flygplan i Nyköpingsområdet att göra, och att det lades ner 1980. Tavlorna användes vid undervisning och visar symboler som sitter på fienders flygplan under krig. Men ja, tänk vad bra, så att man vet vem man ska skjuta ner och inte. Det är ju sjukt!


(På bilderna är symboler för Norge, Belgien, Danmark, Finland, Öst-Tyskland, Tjeckoslovakien, Väst-Tyskland, USA, England, Polen, Sovjet, Frankrike och Holland.)

Men som liten avslutning då, som det jag skrev överst, borde inte vi människor kunna lösa våra konflikter på andra sätt än krig? Tänk på det! Max af Klercker


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: