Finns det något bättre?

En människas hår är nog lika viktigt som klädstilen. Visst, kanske inte för alla, det finns ju folk som inte orkar bry sig om sånt.


Men jag tycker att en frisyr kan säga så mycket om en person, och jag tror att frisyren är viktig för många. Att uttrycka sin personlighet genom frisyren tror jag det finns extremt många som gör. Speciellt ungdomar.


Jag tog mig tid och pratade med min mor om hennes frisyrhistoria. Eftersom jag vet att hon har haft en hel del olika frisyrer och hårfärger. Och hon berättade bland annat att hon i min ålder (vilket måste varit ungefär vid slutet av 80-talet/början på 90-talet) hade riktigt långt brunt hår som hon sedan färgade svart. Men hon vart så missnöjd att hon vände huvudet uppochner och klippte av allt till ca 3 cm kort. Mål: synthfrilla. Och sen dess verkar det ha gått utför.


Här känner jag igen mig. Jag färgade om mitt daskblonda hår till chokladbrunt när jag gick på mellanstadiet och sedan dess har jag haft nästan alla hårfärger som går att ha. Det säger ju ganska mycket om mig som person. Jag blir lätt uttråkad.


Så, återigen, frisyren är ett kännetecken man har, och man kan göra precis vad man vill med den också. Helt fantastiskt tycker jag.


Dominique Sternberg

Postat av: Emma

Jag vet. Det växer ju alltid ut, men ändå kan den vara så jäkla viktig. Fattar det inte.

2009-03-10 @ 13:13:10
URL: http://lackert.webblogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: