Kom och köp din lycka!

Vi är omgivna av reklam dynget runt. Alla företag måste försörja sig, precis som vilken idiot som helst. Vi blir lurade hejvilt och tror att vi kan köpa andras lycka, omedvetet.

Tänk på alla föräldrar som tvingas köpa de
nya leksakerna eller det nya tv-spelet till sina barn för att de ska vara nöjda. Tänk hur många barn som sitter i bilen och skriker lungorna ur sig, endast för att de vill ha en speciell pryl. Jag antar att jag gjorde precis samma sak när jag var liten, vilket skrämmer mig.

Julen måste nog vara en av de största högtiderna som drar mest folk att konsumera. Julgransfoten på bilden är en typisk julgransfot. Därunder ska det ligga massvis med julklappar.  Jag kan berätta att jag köpte två julklappar i år, och det var till min flickvän. I min familj har vi sagt att vi inte köper julklappar. Jag tror inte jag har köpt en julklapp eller födelsedagspresent till min mamma sen hon fyllde 50 jämt.  Jag bidrar hellre till något som jag att hon behöver under året, t ex när hon får för sig att klippa sig. Då betalar jag gärna det.

Ända sen industrialiseringen har företagen försökt
köpa oss och våra vänner. De lurar oss med tusen olika knep. Förmodligen vet alla om det redan men jag tar det som exempel ändå. De stora staplarna utav t ex fridgepacks (Cola, Fanta etc.) är inte helt intakta. Alltså, det ser ut som folk har tagit delar av den redan. Detta är endast för att vi ska tro att "ohhh annat folk har handlat, då tar vi en vi med."  Det finns miljarders knep som vi blir lurade på om och om och om igen varje dag.

Det gäller att vi har en medvetenhet när vi konsumerar, alla har inte samma möjligheter som vi i västlandet.


Victor Soldeus


Postat av: lisa

ett litet fel... jag som jobbar i butik... vi frontar fram varorna till kanten, för att det inte ska vara sånna hål, bara för att för att det ska se ut som att många kunde plockar varor och att vi ständigt måste fylla på, förstår du:)?

2009-03-03 @ 11:41:50
Postat av: Anonym

Det ficka jag lära mig när jag pryade på ica;)

2009-03-03 @ 18:16:21
Postat av: Fredrik

Indirekt är det precis samma sak bara att ni som jobbar i butik kallar det vid ett annat namn?

2009-03-04 @ 13:42:17

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: