Älska håret, det älskar dig

Kort, långt, lockigt, rakt, blått, rosa, brunt, rött, blont, rosa-orange-blont-svart eller bara krulligt.


Håret är en del av vår identitet, lika mycket som vad vi väljer att klä oss i så väljer vi hur det ska se ut på huvudknoppen. Varje stil har sitt hår, det finns emo-frillor, backslick (bratslick) och tusen andra.Viktor Borg, 16 år går Bildestetiska programmet på Tessin.


För Viktor så är hans hår inte direkt ett politiskt statement, utan mest en skön grej. Han har haft sitt rätt vilda krull på huvudet sen 8:an, eftersom han tycker att det är tråkigt med kort hår, och rätt trevligt att slippa ha mössa eller huvudkudde.

Många har frisyrer som tar timmar att fixa med många olika hjälpmedel, men inte Viktors. Han fixar aldrig håret och lägger knappt ner någon tid på det. Rätt smart ändå, man skulle ju kunna sova istället för att göra inpackningar!

Vilken frisyr man än har så tycker ändå jag att man ska ha det som känns bäst och finast. Vi kan ju ändå välja hur vi ska se ut i håret nu för tiden, förr i tiden så var det inte alls lika självklart att kvinnor hade kort hår och att killar hade blond snelugg.

Det är lite coolare att ha håret som kudde.Klara Lindvall


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: