VäderIbland är det helt sjukt svårt att veta hur man ska exponera.  Ska jag välja trädet eller busken bakom att mäta ljuset på? Idag kanske det helt enkelt är alldeles för disigt för att fotografera eller ger det bara en schysst känsla?


 Drottning Victoria var en gång på Capri och fotograferade en hel del. Hon gjorde väl precis som många andra gör idag, hade kameran uppe och plåtade. Fast hon tog nog inga ego-poser. Bilderna som hon har tagit är faktiskt väldigt fina. På den bilden som visas här är det exponerat på husen och de bakom den stora muren.  Det är svårt att veta hur man ska exponera för att få rätt känsla i bilden.
    När drottningen fotograferade var det inte alls lika enkelt som det var idag. De hade separata ljusmätningsinstrument och fick ibland gissa sig fram. Idag kan du sätta en Canon 400d på det gröna märket och du får en bra bild, men förmodligen inte den bild du vill ha. 


Ljus och olika typer av väder påverkar
fotografiet otroligt mycket.  Mörka bilder med olika ljustecken kan tolkas som väldigt depressiva och ljusa bilder som positiva. Höstbilder kanske representerar ångest för vissa eller skönhet för andra.  Men det är bra att det är olika. Det skulle vara tråkigt om vädret, fotografierna eller människorna var likadana. Då skulle vi inte uppskatta det goda i att vara människa, att vara i ute när solen kommer eller att ta den perfekta bilden.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: