Kläder: "2nd Hand"Second hand affärer öppnar i alla olika skepnader. Öppen hand, Weekday och Frälsningsarmen är några nämnbara. Människor ser något slags värde av lite äldre och mindre använda kläder – mer än syftet, att det är miljövänligt och billigt att handla second hand.

Klänningen till vänster bars av Prinsessan Victoria vid en middag på Buckingham Palace år 1905. Det uppstod en hel del problem när hon skulle få sin klänning. Det var revolution i Norge, hon fick inte ta med sina pudlar och framför allt hade inte klänningen kommit.  Efter försening till middagen anländer klänningen i en koffert och den passar perfekt.

Klänningen är en i mängden bland äldre kläder i Sörmlands museums arkiv. Många människor har skänkt sina gamla kläder. Speciellt sina bröllopskläder och finkläder. Det är vanligtvis inga allmänna kläder på så sätt för att människor sparar mer på sina fina kläder och ser ett större värde i exempelvis brudklänningar än ”vanliga” kläder.

Det är otroligt bra att människor resonerar i den mån att second hand är bra. Just för att det är återanvändning av högsta grad. Problemet uppstår bara när några herrar inser att det är en marknad att tjäna pengar på gamla kläder. Då får man sålla och se till att de som är ute efter pengar och inte gör det för det goda syftet inte får någon deg!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: