Saker som skrämmer mig: "Den personliga integriteten"År 1454 tryckte Johan Gutenberg den första bibeln. Johan kom sedan att kallas för boktryckarkonstens fader. Till Sverige kom inte boktrycket förrän vid 1483 via klostren, kungahuset och kyrkan. Men den första boken kom via Kina år 868, Diamantsutran.

Det är mycket som har antecknats och tryckts hit och dit under århundradena. Det har tryckts miljontals biblar, dagböcker och dagstidningar.  Dessutom har det bokförts en himla massa. Det kan man t ex se i Sörmlands Museum arkivet.  Där finns det otaliga bokföringar om hus som rivits, byggts, människor som varit på platser och kungabesök.

Det är okej att bokföra olika händelser och ha vissa register över människor, tills en viss gräns. Matföretag kan idag komma åt sådana undersökningar som visar när svenska folket köper Kalles Kaviar eller Tofu mest. Vilket gör att de kan anpassa reklamen de skickar ut och skriva ”Hej, vi såg att din Kalles är slut”. Detta har hänt och folk blev upprörda över kontrollen. Titta bara vart det är på väg – Ipred och FRA är två av de stora attributen vi vet om. Dessa gör det lagligt att tränga sig på den personliga integriteten. Det skrämmer mig.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: