Fulsnygg: Älskad. Hatad.Pälsen.
Vissa älskar den. Det finns ännu fler som hatar den. Djurplågeri tycker de flesta. En del svarar kort och gott: moderiktig accessoar!

Själv tycker jag att det inte spelar så stor roll. Äter man kossan så varför inte använda skinnet till en kappa? För min del klingar Lady Gaga's ordspråk "Once you kill a cow, you gotta make a burger" väl.

Själv är jag vegetarian och många höjer nog på ögonbrynen när jag säger vad jag tycker om pälsindustrin. Jag är väl kanske inte den mest insatta i industrin som sådan, men jag anser att det finns mycket andra saker som är mycket värre. Plus, att jag inte förstår mig på hur en del personer tänker när de blir upprörda över pälsindustrin, men samtidigt käkar sin stekta köttslamsa till kvällsmat. Personligen uttalar jag mig inte om pälsens nackdelar eftersom jag inte har så stor koll. Däremot kan jag prata om de positiva fördelarna jag ser med päls. Jag tycker faktiskt att päls kan vara både snyggt och bekvämt. Sedan kanske man inte måste handla pälsgrejer varje dag, men en pälskappa håller oftast hela livet och om man köper den second hand så kan man känna sig lite extra duktig. Sen är det ju också ganska varmt och ganska mysigt att ha en tjock pälskappa en iskall vinterdag på torget.

Personligen så gillar jag pälsen, speciellt den lilla pälskappan ni ser här på bilden. Pälskappan är en vit kaninpäls från år 1944 som tillverkades av en kvinna vid namn Gunborg Olsson. På de stränga vintrarna under fyrtiotalet användes pälsar flitigt och man tillverkade ofta kapporna hemma av de uppfödda kaninerna på gården där man även tog tillvara på köttet som kaninerna gav. 

 

Älska eller hata, vad gör du?Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: