Lång hållbarhet: "Mjölk, godis, saltat kött… men ost?"På bilden ser du..? En tvättsvamp? Hmm, eller en limpbit från Nyköpings gästabud? Eller skulle det kunna vara en ost?

Det var en av frågorna alla som besökte oss på Typ en Festival och Nynäsfesten fick svara på. Majoriteten tyckte ganska logiskt att det liknande en tvättsvamp från ett turkiskt bad. Faktum är att föremålet på bilden ovan är en sjukt gammal ost från 1800-talet som hittades i en lika gammal råttfälla. Själva råttfällan ser mer ut som en förkrympt tortyrmaskin än en egentlig råttfälla.

Lång hållbarhet finns hos en hel del produkter. Ofta genom konserveringsmedel och annat skit. Men hur den här osten egentligen klarat sig i nästan 200 år har jag faktiskt ingen aning om. Jag vet att man använde salt för att konservera kött förr i tiden, men skulle man salta osten?

Jag fick en ganska spännande fråga under Typ en Festival när det gällde den här frågan. ”Kan man inte få smaka på den?”. Ganska intressant hur man är så sugen på de två biobiljetterna som vinnaren fick att ens föreslå det.

Efter tre heldagar med tävlingen hade vi fått in cirka 150 tävlingsbidrag med endast fem stycken med fyra rätt, dessa vinnare kommer kontaktas via mail och förmodligen kommer namnen dessutom publiceras. Och för er som varit med och tävlat och nu är sugna på de andra tävlingssvaren kommer de senare att publiceras här… Peace!Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:

Kommentar: